Ναύπλιο-Αναπαράσταση της σκηνής της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο-Αναπαράσταση της σκηνής της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια (βίντεο&φωτο)

Σεπτέμβριος 27, 2015 - 18:36

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τα αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πινακίδας που βρίσκεται στην πρόσοψη του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και φέρει αναπαράσταση της σκηνής της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, ζωγραφισμένη από τον ζωγράφο Διονύσιο Τσόκο το έτος 1850 €,έγιναν σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, μετά το πέρας της δοξολογίας στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα,τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θεοδόση Σπαντιδέα,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 184 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της επιδαπέδιας πινακίδας που φέρει την φωτογραφία του Κυβερνείου, η οποία βρίσκεται στη θέση που είχε οικοδομηθεί το κτήριο και πλαισιώνεται στην βάση της με λίθο που έχει ανάγλυφη την χρονολογία 1829 € του έτους κατασκευής του Κυβερνείου.

Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια. Στεφάνια κατέθεσαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής  Αργολίδας  Γ. Μανιάτης, ο βουλευτής Γ. Ανδριανός , ο Σύμβουλος  Β΄ Πρεσβευτής της Ρωσίας Μπρέντιχεν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Ν. Νικολούζος, ο Εκπρόσωπος της Αίγινας Τσατίρης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος “Ιωάννης Καποδίστριας” Κ. Χελιώτης, ο Λυκειάρχης του 2ου Λυκείου Ναυπλίου Β. Χαραμής, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, ο ανώτερος στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Ναυπλίου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδος.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης,η περιφερειακής σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου,  Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κερκυραίων Αττικής, άγημα από το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και η φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.(βίντεο&φωτο eurokinissi Β.Πασπαδόπουλος) www.argolidaportal

 

 

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-Αναπαράσταση της σκηνής της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια