Με αρνητικό ρεκόρ αποχαιρέτησε την Α2 η ΑΕΚ Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με αρνητικό ρεκόρ αποχαιρέτησε την Α2 η ΑΕΚ Άργους

Μάιος 23, 2012 - 09:58

φωτογραφία eurokinissi-Θανάσης Καλιάρας

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπασκετ,η ΑΕΚ Αργους μετά από δυο χρόνια παρουσίας σε αυτή την κατηγορία υποβιβάστηκε στην Β εθνικη.Η ομάδα της ΑΕΚ αποχαιρετάει την Α2 με αρνητικό ρεκόρ αφού είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της κατηγορίας που δεν έκανε ούτε μια νίκη κατά την διάρκεια του πρωταθληματος,και αυτό το 0-30 πού έκανε κανείς δεν θα το σπάσει αφού οι ομάδες γίνονται λιγότερες κατά δυο από την νέα χρόνια και λιγότερες βέβαια οι αγωνιστικές.
Βέβαια για την ΑΕΚ ήταν υπέρβαση το ότι έφτασε σε μια τόσο υψηλή κατηγορια,τα οικονομικά δεδομένα ήταν πάρα πολύ υψηλά και οι άνθρωποι της δεν αντεξαν,κατω από αυτές τις συνθήκες τις φετινές θεωρείτε επιτυχία το ότι κατάφερε να ολοκληρώσει το πρωταθλημα,αν και βέβαια κανείς δεν ξέρει το μέλλον της θα μπορέσει να κατέβει την νέα περίοδο στην Β εθνική? η θα οδηγηθεί στα τοπικά πρωταθλήματα?
Από την φετινή πορεία υπήρχε και μια ατομική διάκριση ο Σέρβος Στεβοβιτς  ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας  και σίγουρα θα παίξει ψηλά ιδιαίτερα εάν καταφέρει και πάρει την Ελληνική υπηκοότητα.
Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι.
1 ΕΛΕΥΣΙΝΑ 52
2 ΑΠΟΛΛΩΝ Π.50
3 ΙΚΑΡΟΙ Σ. 50
4 ΑΕΚ 50
5 ΚΗΦΙΣΙΑ 47
6 ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 46
7 ΟΦΗ 46
8 ΛΑΥΡΙΟ 46
9 ΔΟΞΑ Λ. 45
10 ΕΡΜΗΣ Λ. 44
11 ΠΑΓΚΡΑΤΙ 44
12 ΑΜΥΝΤΑΣ 44
13 ΠΙΕΡΙΚΟΣ 43
14 ΠΕΡΑΜΑ 42
15 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ 41
16 ΑΕΚ ΑΡΓ. 29
Από την Α2 στην Α1 εθνική κατηγορία ανεβαίνουν ο Πανελευσινιακος για πρώτη φορά στην ιστορία του,ενω επανέρχεται ο ιστορικός Απόλλων Πατρών.
Από την Α2 εθνική κατηγορία στην Β εθνική υποβιβάζονται πέντε ομαδες,ΑΕΚ Αργ,Πανερυθραικος,Περαμα,Πιερικος και Αμυντας.
Οι πρώτοι της κατηγορίας σε ατομικό επίπεδο είναι.
Πρώτος σκόρερ ο Αλεξ Στεβοβιτς της ΑΕΚ Αργους με 569 ποντους,πρωτος ρημπαουντερ ο Ανδρόνικος Γκιζογιαννης του Αρκαδικού με 253 ρημπαουντ,πρωτος σε ασιστ ο Λεωνίδας Ζουπας του Αμύντα με 179 τελικές πασες,πρωτος σε κλεψίματα ο Νταρελ Λιουις του ΟΦΗ με 54 κλεψίματα και πρώτος σε κοψίματα ο Νίκος Λυμπαρης της Λευκάδας με 31 στοπ.
Την νέα αγωνιστική περίοδο η Α2 θα απαρτίζεται από τις ομάδες.
Ίκαροι Σερρων,ΑΕΚ,Νεα Κηφισια,Αρκαδικος,ΟΦΗ,Λαυριο,Δοξα Λευκαδας,Ερμης Λαγκαδα,Παγκρατι,Αιολος Τρικαλων,Φιλαθλητικος,Αγια Παρασκευη,Μαρουσι και Πανελλήνιος.
(ρεπορτάζ Κώστας Τασσόπουλος)