Άργος :100 χρόνια από τον Εθνικό Διχασμό (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος :100 χρόνια από τον Εθνικό Διχασμό (φωτογραφίες)

Νοέμβριος 08, 2015 - 16:48

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Διημερίδα με θέμα: 1915-2015, 100 χρόνια από τον Εθνικό Διχασμό: Οι πολιτικές, πολιτειακές, κοινωνικές διαστάσεις των γεγονότων και οι μεταγενέστερες επιδράσεις'' πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Άργους - Μυκηνών το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου 2015, με συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Ειδικών Επιστημόνων.
Μέσα από τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν, εξετάστηκε το φαινόμενο του Εθνικού Διχασμού τόσο σε τοπική διάσταση όσο και στην ευρύτερα ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορική συγκυρία και διερευνύθηκαν οι επιδράσεις του και πέρα από τα στενά χρονικά του πλαίσια.
Παρόντες οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Μανιάτης ,ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γαληνός,ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου΄Αργους-Μυκηνών Παναγιώτης Σκούφης, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Πετροπούλου,ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Τζαβέλας.
Την διημερίδα διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Αργολίδας  Δημήτριος Γιαννακόπουλος, σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών.(φωτογραφίες eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος)www.argolidaportal.gr