Ισχυρός σεισμός στη Λευκάδα-Αισθητός και στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ισχυρός σεισμός στη Λευκάδα-Αισθητός και στην Αργολίδα

Νοέμβριος 17, 2015 - 09:40

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΕΚΡΕΣ-ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου,σε θαλάσσιο χώρο δυτικά της Λευκάδας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.  Η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση  έγινε αισθητή και στην Αργολίδα.

Δυο γυναίκες νεκρές η μια στην Πόντη Βασιλικής και η άλλη στο Αθάνι κατά την διάρκεια του σεισμού, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε τα Επτάνησα το πρωί της Τρίτης και έγινε αισθητός από την Ηπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η 60χρονη από την Πόντη Βασιλικής έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον οποίο διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Επίσης σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο .

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 09:10, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκάδας και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Αρκαδία φυσικά στα Επτάνησα, τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα την Στερεά Ελλάδα και το Ναύπλιο. Να αναφέρουμε ότι τουλάχιστον έξι μετασεισμοί μετρήθηκαν από το Γεωδυναμικό ινστιτούτο 30 λεπτά μετά τον σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε ότι η περιοχή δεν είναι πυκνοκατοικημένη. Όπως είναι αναμενόμενο αναμένεται να ακολουθήσει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, ακόμα και για τους επόμενους 2 μήνες και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ψύχραιμοι και προσεκτικοί.