Οι πρώτες διαγραφές λόγω μέτρων στην κυβέρνηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι πρώτες διαγραφές λόγω μέτρων στην κυβέρνηση

Νοέμβριος 20, 2015 - 13:12

Τσίπρας-Φλαμπουράρης-Καμμένος φωτογραφία eurokinissi

Όπως φαίνεται, καμία κυβέρνηση δεν γλιτώνει από τις απώλειες λόγω μνημονίου. Την αρχή έκανε ο έμπιστος του Πρωθυπουργού Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος αντικαταστάθηκε αμέσως από τον κ. Βερναρδάκη, ακολούθησε ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ και, ώσπου να τελειώσει η ψηφοφορία, ο Στάθης Παναγούλης. Έτσι, τα μέτρα στήριξαν 153 βουλευτές.

Το Μαξίμου είναι προβληματισμένο και ενδεχομένως αναπροσδιορίσει την τακτική του, πριν από την επώδυνη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου, και θα περιλαμβάνει τα μέτρα για τους αγρότες.

Ωστόσο, οι «συνήθεις ύποπτοι» της Κίνησης των «53» φαίνεται ότι μέχρι στιγμής διαβεβαιώνουν τον Πρωθυπουργό ότι δεν προτίθενται να διαφοροποιηθούν, και ότι εάν επιλέξουν τελικά να διαφοροποιηθούν θα το πράξουν παραδίδοντας την έδρα τους.
Ο φόβος, όμως, έχει να κάνει κυρίως με τα στελέχη εκείνα που, πιεζόμενα από την εκλογική τους βάση, τα οποία δεν εκφράζονται ανοιχτά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το αρνητικό κλίμα είναι δυνατόν να αντιστραφεί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνεργασιών και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με τις δικές της δυνάμεις.