Το Ναύπλιο τιμά τον Ζατουνίτη Στρατηγό, Στάικο Σταϊκόπουλο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Ναύπλιο τιμά τον Ζατουνίτη Στρατηγό, Στάικο Σταϊκόπουλο

Νοέμβριος 23, 2015 - 13:18

Το Ναύπλιο εορτάζει την απελευθέρωση της πόλης και τιμά τον Ζατουνίτη Στρατηγό, Στάϊκο Σταϊκόπουλο, που πήρε με ρεσάλτο, από τους τούρκους, το απάτητο κάστρο, της πόλης.

Θα συμμετέχουν και Ζατουνίτες, όπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών θα καταθέσει στεφάνι, μαζί με τις υπόλοιπες Αρχές, στον Ανδριάντα του δικού μας Στάϊκου.

Ιστορία μέσα από φωτογραφίες:

Σποραδικά οι Ζατουνίτες επισκέπτονταν το Ναύπλιο, σε ανάλογες εκδηλώσεις, ακόμη δε και εκπαιδευτικές εκδρομές πραγματοποιούσε το Δημοτικό Σχολείο Ζάτουνας. Από το πρώτο της φύλλο η τοπική εφημερίδα «Ζάτουνα», 1988, άρχισε να ερευνά και να μελετά, την ιστορία του Στάϊκου και να προτείνει να πραγματοποιηθεί –όπως και έγινε- η Αδελφοποίηση της γενέτειρας του Στάϊκου με την πόλη του Ναυπλίου. Το σχετικό πρωτόκολλο υπέγραψαν στη Ζάτουνα, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Γεώργιος Τσούρνος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τάκης Νάκος. (14-8-1996). [staikos4] Πραγματοποιήθηκε δε εορταστική εκδήλωση.

Η δε εφημερίδα «Ζάτουνα», κυκλοφόρησε ειδικό πολυσέλιδο τεύχος, το οποίο μοιράστηκε σπίτι – σπίτι σε όλο το Ναύπλιο! Έκτοτε νέοι δεσμοί αναπτύχθηκαν. Από την χρονιά εκείνη κάθε χρόνο σταθερά ο Σύνδεσμος συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ναυπλίου. Κάποια χρόνια η συμμετοχή ήταν έντονη, και η «κάθοδος» στο Ναύπλιο, γίνονταν μαζικά με πούλμαν. Ακόμη και παρελάσεις μέσα στην πόλη μαζί με την σημαία του Συνδέσμου, (1994-1996), που την κοσμεί η εικόνα του Στάϊκου. Από αυτές τις εκδηλώσεις παλιές και νεότερες παρουσιάζομαι κάποιες φωτογραφίες. Ας θυμηθούμε και κάποιους συμπατριώτες, που δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

Περισσότερα στο zatounanews.gr