Ζωντανές, κινούμενες φωτογραφίες έρχονται και στο Facebook

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ζωντανές, κινούμενες φωτογραφίες έρχονται και στο Facebook

Δεκέμβριος 26, 2015 - 15:49

Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν περισσότεροι από 1 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη θα κινούνται. Οι Live Photos, οι κινούμενες φωτογραφίες της Apple που έκαναν το ντεμπούτο τους με το iPhone 6S το φθινόπωρο, έρχονται και στο mobile app του Facebook.

Σε πρώτη φάση, τη νέα εφαρμογή θα έχει την ευκαιρία να την χρησιμοποιεί ένας μικρός αριθμός χρηστών, αλλά από το νέο έτος θα διευρύνει τη παρουσία της σε όλες τις συσκευές iOS.

Για να βγάλει κανείς μια Live Photo, τραβάει μια κανονική φωτογραφία, όμως όταν πατά το κουμπί η κάμερα «γράφει» και περίπου 1 δευτερόλεπτο κίνησης. Έτσι ο χρήστης μπορεί εκτός από την φωτογραφία των 12 megapixel να έχει στο κινητό του την ίδια φωτογραφία με κίνηση διάρκειας 1 δευτερολέπτου, ώστε να καταγράφεται πιο ολοκληρωμένα η έκφραση ή η στιγμή.

Προς το παρόν, πάντως, μόνο οι χρήστες των τελευταίας τεχνολογίας iPhone μπορούν να έχουν την εφαρμογή Live Photos, αλλά σύμφωνα με την Apple, όποιος έχει κινητό με λογισμικό iOS 9 θα μπορεί να βλέπει τις κινούμενες φωτογραφίες του και στην εφαρμογή του Facebook.