Χαιρετισμός Ανδριανού στην εκδήλωση για την οδική ασφάλεια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χαιρετισμός Ανδριανού στην εκδήλωση για την οδική ασφάλεια

Ιούνιος 01, 2012 - 15:50

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι είχαν την πρωτοβουλία και εργάστηκαν γι’ αυτή την εκδήλωση, που αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα καθώς γίνεται στην αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου όπου αυξάνεται σημαντικά η κίνηση οχημάτων και – δυστυχώς – πολλαπλασιάζονται στον τόπο μας τα τροχαία ατυχήματα.
Το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας είναι δυσεπίλυτο γιατί είναι περίπλοκο. Αφορά πολλούς και πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους παράγοντες: την ποιότητα του οδικού δικτύου, την εκπαίδευση και την κατάσταση του οδηγού, την κατάσταση των οχημάτων, το θεσμικό πλαίσιο και τις βαθύτερες νοοτροπίες.
Η περιπλοκότητα όμως του προβλήματος, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμεύει ως άλλοθι αδράνειας. Κυρίως μάλιστα, όταν η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, όταν κάθε χρόνο χιλιάδες ελληνικές οικογένειες θρηνούν θύματα της ασφάλτου και χιλιάδες συμπολίτες μας μένουν ανάπηροι.
Η δράση μας πρέπει λοιπόν να είναι πολυμέτωπη και συντονισμένη. Τόσο ως προς τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας , τόσο στο επίπεδο των Εθνικών Οδών όσο και στο επαρχιακό δίκτυο, όσο και ως προς την εφαρμογή, ή την αλλαγή όπου χρειάζεται, των νόμων και των κανόνων της οδικής ασφάλειας.
Είναι ακόμα επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν πλήρως τα κενά και οι ελλείψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, οι άνδρες και οι γυναίκες της οποίας καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των κατοίκων και των επισκεπτών του νομού.
Και βεβαίως, ταυτόχρονα πρέπει να προχωρά η προληπτική, γι’ αυτό και αποτελεσματική, παιδαγώγηση των μελλοντικών οδηγών, των σημερινών παιδιών και νέων, ως προς τις αρχές της ασφαλούς οδήγησης.
Εύχομαι τα πολύτιμα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από τη συζήτηση αυτή να χρησιμεύσουν ως εργαλεία για μια αποτελεσματικότερη στρατηγική για την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων. Και βεβαίως, εύχομαι η συνέργεια του κράτους, της αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και τη ιδιωτικής πρωτοβουλίας να γίνει ακόμα πιο στενή και καρποφόρα, επ’ ωφελεία ολόκληρης της κοινωνίας μας.