Αυτοψία στη χωματερή Γκριμάρια στο Άργος από Περιφέρεια και Δήμο (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αυτοψία στη χωματερή Γκριμάρια στο Άργος από Περιφέρεια και Δήμο (φωτο&βίντεο)

Φεβρουάριος 23, 2016 - 21:13

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αυτοψία στην χωματερή του Δήμου Άργους-Μυκηνών στα Γκριμάρια πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Ν. Νικολάκου ,Β. Σιδέρη, Φ. Στεφανόπουλο, και τους περιφερειακούς συμβούλους Ε. Παναγιωτοπούλου και Γ. Σαρρή.

Στο χώρο της χωματερής τους περίμενε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και οι Αντιδήμαρχοι Χρ. Πετσέλης,Δ. Κρίγγος,Π.Μαρλαγκούτσος,Α.Μπαντανάς,Η. Χατζηγεωργίου,Θ. Οικονόμου.

Ο περιφερειάχης μίλησε για την αυτοψία που έγινε την οποία αποφάσισε το ΠεΣυ για τη γνωμοδότηση που πρέπει να κάνει για μία πρόταση του Δήμου Άργους Μυκηνών, έτσι ώστε να γίνει μία ενδιάμεση διαχείριση σε αυτό το χώρο.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε:

"Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο ΠεΣυ δε φέρει τα πραγματικά στοιχεία του πεδίου που μπορεί να αναπτυχθεί αυτός ο χώρος για να υπάρξει η ενδιάμεση λύση. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, της περιφέρειας και της ΠΕ Αργολίδας θα συνεργαστούν για να βρεθεί μία βιώσιμη πρόταση.

Είναι μία τραγωδία της ανικανότητας των Δημοτικών Αρχών να αντιμετωπίσουν το σημαντικό πρόβλημα στη διαχείριση, αλλά και ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών να βρουν έναν τρόπο προκειμένου να κάνουν πράξη αυτή την ανικανότητα και αδυναμία η οποία μας απειλεί ως χώρα.

Η αδυναμία των δημάρχων έδωσε στην πολιτεία την ευκαιρία να δώσει σε εμάς την αρμοδιότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο που θα έδινε οριστική λύση στην ολοκληρωμένη διαχείριση. Ένα καινοτόμο μοντέλο που θα απαιτήσει από τις Δημοτικές Αρχές να μειώσουν το κόστος των δημοτικών τελών.

Όσο και να ακούγεται η άλλη άποψη, που κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, η μόνη πραγματικότητα είναι αυτή.  Εμάς μας νοιάζει ο πολίτης, όλες οι άλλες κουβέντες των δήθεν ευαίσθητων ανθρώπων αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν ισχύουν.

Εάν δίπλα σε αυτό το ΧΑΔΑ βάλουμε τον άλλο ΧΑΔΑ θα έχουμε μια ωρολογιακή βόμβα να αντιμετωπίσουμε. Αυτός ο ΧΑΔΑ δεν μπορεί να μπει σε κανένα πρόγραμμα αποκατάστασης. Η αποκατάσταση που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει θα κοστίσει πάνω από 10.000.000 ευρώ μαζί με το κομμάτι της εξυγίανσης του εδάφους της λυματολάσπης.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Τσιρώνη που δημόσια είπε ότι στηρίζει το έργο της Πελοποννήσου κι ότι θα γίνει ανεξάρτητα αν εγώ δεχθώ να υπογράψω τη σύμβαση, γιατί ξέρουν οι πολίτες ότι χωρίς την υπογραφή τη δική μου δεν μπορεί να υπάρξει έργο. Θα το σκεφτώ, θα υπογράψω το έργο που εμείς «γεννήσαμε».

Είχαμε ένα σχέδιο που το είχαμε συμφωνήσει με όλες τις δημοτικές αρχές, εμμένουμε αυστηρά, όσοι φεύγουν από αυτή τη βασική αρχή είναι ριψάσπιδες."

Ο κ. Καμπόσος χαρακτήρισε το μέρος αυτό ντροπή ντροπή, ενώ αναφέρθηκε και σε αυτόν τον περίεργο τρόπο που διαχειρίζονταν τα απορρίμματα οι προηγούμενοι δήμαρχοι και οδήγησαν κι εκείνον εκεί γιατί δεν είχε άλλο δρόμο.

Αναλυτικά είπε:

"Αυτό το θέμα πρέπει να τελειώσει. Αυτό δεν είναι ούτε του Τατούλη ούτε του Καμπόσου, έρχεται από παλιά και πρέπει να λυθεί τώρα.

 Για μας ο εχθρός είναι ο χρόνος, θα πρέπει να γίνει χθες. Σε αυτή την προσπάθεια έχουν ακουστεί πολλά αλλά η αλήθεια είναι μία, για να λύσεις το πρόβλημα δεν πρέπει να το φοβηθείς  και να του επιτεθείς κατά πρόσωπο.

Εκείνοι που απουσιάζουν και είναι μακριά θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο χρόνος κυνηγά το λαό, που ακούμε για τη λύση και η λύση δεν υπάρχει.

Κάναμε όλες εκείνες τις τριτοκοσμικές και τεταρτοκοσμικές ενέργειες σε μία Ευρώπη πολιτισμού.

Βρήκα έναν ΧΑΔΑ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί, εγώ πού να το ξέρω ότι δεν έχει δηλωθεί. Θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία στο τρίπτυχο, κοινοβούλιο, περιφέρεια, δήμος για να δώσουμε λύση στο  θέμα.

Δεν έχουμε περιθώριο για πονηράδες και μαγκιές.

Όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει στηρίξει το δήμο Άργους βγήκα με παρρησία και το δήλωσα και σε ώρες που ίσως κάποιοι θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να το κάνω.

Στην κυβέρνηση «παιδιά βοηθήστε να τελειώσει αυτή η ντροπή στον τόπο μας».

Η κυβέρνηση ας πάρει την απόφαση, να συνεργαστεί με τις περιφέρεις και τους δήμους να βρεθεί η χρυσή τομή."

Παρακολουθήστε στα βίντεο που ακολουθούν συζητήσεις και δηλώσεις.(φωτογραφίες eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος)

ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ https://youtu.be/Q2IprBUr6lM

ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ https://youtu.be/DVOTCaKW-Cw

ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΚΑΜΠΟΣΟΥ https://youtu.be/0NmyNNpfnW0

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ https://youtu.be/2mAMH0-c_cg

 

 

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗΣ-ΚΑΜΠΟΣΟΣ

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗΣ