Ο Νονός μου,ο Ναύπλιος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Νονός μου,ο Ναύπλιος

Φεβρουάριος 25, 2016 - 17:21

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου και στα πλαίσια συμμετοχής του Σχολείου στο 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για τους Συγγραφείς της Αργολίδας διοργανώνουν διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα - εργαστήρι για τους μαθητές της ΣΤ′ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, με τίτλο Ο ΝΟΝΟΣ ΜΟΥ, Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 & ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΩΡΑ 6-8 μ.μ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Στόχος του προγράμματος - εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια της ιστορικής ενσυναίσθησης και της φιλαναγνωσίας μέσω της αφήγησης και δραματοποίησης αποσπάσματος από το βιβλίο της Γλυκερίας Νικολοπούλου Η Ιστορία του Ναυπλίου σαν Παραμύθι, εκδ. Δήμου Ναυπλίου, 2009. Στόχος επίσης είναι η ενδυνάμωση της αυτογνωσίας, της ετερογνωσίας, της ομαδικότητας και της καλλιτεχνικής-αισθητικής έκφρασης μέσω των θεατρικών ασκήσεων αυτοσυγκέντρωσης, ρυθμού, αλληλεπίδρασης, χαλάρωσης, των θεατρικών-χορευτικών αυτοσχεδιασμών και των εικαστικών δρώμενων.

H Μεθοδολογία που θα αναπτυχθεί περιλαμβάνει Τεχνικές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση, το Ομαδοσυνεργατικό μοντέλο, Μουσικά ακούσματα και τη διακριτική παρουσία της συγγραφέα Γλυκερίας Νικολοπούλου η οποία θα συζητήσει με τα παιδιά.

Την ομάδα εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες:

Βαλεντίνα Μιχαήλ

Μαρία Μπακοπούλου

H Διευθύντρια του ΠΜΣ

του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη

 

 

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 27 Φεβρουάριος, 2016 - 18:00