Γ.Μανιάτης:Τι γίνεται με το έργο του Αναβάλου κ. Τσίπρα;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Μανιάτης:Τι γίνεται με το έργο του Αναβάλου κ. Τσίπρα;

Φεβρουάριος 26, 2016 - 16:06

«Τι κάνει ο κ. Τσίπρας με τα μεγάλα αρδευτικά έργα; Το  πρόγραμμα Γιουνγκέρ περιμένει, ο Ανάβαλος περιμένει»

 

Μετά από 13 μήνες πρωθυπουργίας ΤΣΙΠΡΑ και την απουσία κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας και πράξης στον τομέα των μεγάλων αρδευτικών έργων, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική ύπαιθρος και η γεωργική παραγωγή, ο Γιάννης Μανιάτης μαζί με άλλους Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε  με Ερώτησή  τους  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ξεκαθαρίσει τι γίνεται με 10 μεγάλα αρδευτικά έργα της χώρας πρώτο μεταξύ των οποίων είναι ο Ανάβαλος.

Συγκεκριμένα, σήμερα,

1)  με δυσμενή πρόβλεψη για το υδάτινο δυναμικό από την ανομβρία λόγω της κλιματικής αλλαγής,

2)  με ανυπαρξία προώθησης των έργων που ήδη εξελίσσονταν και

3)  με μη εγκεκριμένη, ακόμη, την ΑΕΠΟ του τεχνητού εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων του Αργολικού πεδίου, 

τίθεται σοβαρό θέμα βιωσιμότητας της αγροτιάς στην Αργολίδα.

Κάνω έκκληση στον κ. Τσίπρα, να αναλάβει προσωπικά την προώθηση και ένταξη των σχετικών έργων σε κοινοτικά προγράμματα και να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για την επιβίωση των αγροτών του τόπου μας.

Ο κ. Τσίπρας, αφού δεν μπορεί να προετοιμάσει κάτι καινούργιο, τουλάχιστον ας προωθήσει ότι είναι έτοιμο στα μεγάλα αρδευτικά έργα.

Θυμίζω, ακόμα, ότι τον Νοέμβριο του 2014, η χώρα μας στην πρότασή της για το πακέτο Γιουνγκέρ είχε περιλάβει 10 αρδευτικά έργα προϋπολογισμού 678 εκ €, 100 εκ €  των οποίων αφορούσαν την ολοκλήρωση των έργων του Ανάβαλου. Τα έργο του Ανάβαλου είχε προταχτεί μετά από παρέμβαση μου, μιας και  πληρούσε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις (ωριμότητα μελετών, σχέδια εφαρμογής, ανταποδοτικότητα κλπ).

Κάθε ημέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο φανερό ότι τα έργα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και ειδικά της Περιφέρειας δεν αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Το πρόγραμμα Γιουνγκέρ περιμένει, ο Ανάβαλος περιμένει.

Το κείμενο της προαναφερθείσας σχετικής ερώτησης έχει ως εξής: