Ο Μανιάτης θα μιλήσει στο διεθνές οικονομικό φόρουμ των Δελφών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Μανιάτης θα μιλήσει στο διεθνές οικονομικό φόρουμ των Δελφών

Φεβρουάριος 26, 2016 - 22:37

φωτογραφία eurokinissi

Στο διεθνούς εμβέλειας τριήμερο συνέδριο Delphi Economic Forum, για το προσφυγικό και την κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, θα μιλήσει ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης.

Το φόρουμ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, ενώ έχει προσελκύσει διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής, της ακαδημίας, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας.

Η ομιλία του Γ. Μανιάτη εντάσσεται στην ενότητα «Νέος Οδικός Χάρτης για την Ενέργεια – Ενεργειακή Απόδοση και Επιλογές για την περιοχή», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 18:15.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν 20 καίρια ζητήματα, από το προσφυγικό, τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία ισχύος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως τα Συνταγματικά διλήμματα, την κρίση και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.

Στο Φόρουμ, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υψηλόβαθμα στελέχη παγκόσμιων φορέων όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός ΣΔΟΕ (OLAF).

Από τους διεθνείς ομιλητές ξεχωρίζουν o πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Wolfgang Schüssel, η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Corina Cretu, η επικεφαλής του Αμερικάνικου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας κα Deborah Wince-Smith, και ο επικεφαλής του γραφείου των FinancialTimes στις Βρυξέλλες κ. Peter Spiegel.