Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Μάρτιος 10, 2016 - 21:18

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμά του την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016.

Το κείμενο της παραίτησης υπεβλήθη μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λένε οι πληροφορίες, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, το οποίο κοινοποιήθηκε και στους δημάρχους της Περιφέρειας Πελoποννήσου. Όπως αναφέρει το κείμενο, η παραίτηση είναι αμετάκλητη και έγινε λόγω αξιοπρέπειας και ευθιξίας αλλά και απογοήτευσης.

Σημειωτέον ότι ο κ. Ανδρικόπουλος είχε δηλώσει και τον Φεβρουάριο του 2015 ότι προτίθετο να παραιτηθεί, ωστόσο τελικώς είχε παραμείνει στη θέση του.

Οι εξελίξεις ως προς το ζήτημα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μοιάζουν να βγάζουν σε αδιέξοδο, καθώς αφενός οι δήμαρχοι φαίνεται να μην έχουν συγκεκριμένο πλάνο, ενώ παράλληλα και η κυβέρνηση καρκινοβατεί στο θέμα της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ. Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και επαφές μοιάζουν αναποτελεσματικές, και ο χρόνος πιέζει. Ο κ. Ανδρικόπουλος, ένας κατά γενική ομολογία ήπιων τόνων πρόεδρος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να έχει δυσαρεστηθεί με την αδυναμία των δημάρχων της Περιφέρειας να χαράξουν μια κοινή γραμμή, αλλά και με την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της σε σχέση με τη ΣΔΙΤ.

Σημειωτέον ότι και η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου την Τετάρτη 9 Μαρτίου απέβη άκαρπη ως προς την επίτευξη συνεννόησης μεταξύ των δημάρχων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το πέρας αυτής δεν αναφέρθηκε τίποτα ως προς την ενδεχόμενη παραίτησή του.