Πορεία Ανέργων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πορεία Ανέργων

Απρίλιος 04, 2016 - 21:41

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στον Τουρισμό –Επισιτισμό Αργολίδας χαιρετίζει κ στηρίζει με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων για την διοργάνωση πορείας ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα.

Ο κλάδος γνωρίζει πολύ καλά την έννοια ανεργία καθώς η εργασία είναι κυρίως εποχιακή με αποτέλεσμα τον μισό χρόνο να μένουμε άνεργοι και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς επίδομα ανεργίας. Οι όροι εργασίας ολοένα και εναντιώνονται στους εργαζόμενους με τις μειώσεις μισθών, με την εντατικοποίηση της εργασίας, με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, με την περαιτέρω εξαθλίωση των δικαιωμάτων μας.

Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις, στους μισθούς, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους τα μεγάλα μονοπώλια στον τουρισμό.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε κάθε άνεργο και εργαζόμενο του κλάδου να μην μείνει αμέτοχος και αδιάφορος σ αυτήν την αγωνιστική πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων που σύνθημα έχει ‘‘Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα’’.

Σας καλούμε να πορευτούμε σε αυτή τη μεγάλη πορεία που έχει ξεκινήσει από τις 3 Απρίλη και συμμετέχουμε και εμείς την Πέμπτη 7 Απρίλη, ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ.

Ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων είναι μονόδρομος. Η ανεργία είναι "γέννημα" του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει σαν κίνητρο και σκοπό την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας!

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.

Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης και 14ης σύνταξης

Βασικές πληροφορίες συμμετοχής:

Στους συμμετέχοντες στην πορεία θα παρέχεται: Φαγητό, νερό, ιατρό-φαρμακευτική περίθαλψη.

Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Υπνόσακος (sleeping bag), αθλητικά παπούτσια, 3-4 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως), μπλούζες βαμβακερές, πετσέτες.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της επιτροπής αγώνα: 6947206801