Παναρκαδικός-Παναργειακός: Ένα ντέρμπι γεμάτο ιστορίες από το παρελθόν (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παναρκαδικός-Παναργειακός: Ένα ντέρμπι γεμάτο ιστορίες από το παρελθόν (βίντεο)

Απρίλιος 08, 2016 - 10:41

Ο  Παναργειακός  το απόγευμα (16:00) του Σαββάτου (9/4) στη Τρίπολη αντιμετωπίζει τον Παναρκαδικό για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής κατηγορίας σε ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της εφετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Τις δύο ομάδες τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός στον βαθμολογικό πίνακα με τους ''Λύκους'' να βρίσκονται στην 2η θέση και το τριφύλλι να ακολουθεί κατά πόδας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με το ενδιαφέρον να είναι έντονο καθώς η μάχη του πρωταθλήματος έχει ανάψει για τα καλά αφού και οι δύο μονομάχοι θέλουν να μείνουν κοντά στο κυνήγι της Σπάρτης που βρίσκεται στην  κορυφή.

Οι αναμετρήσεις του Παναρκαδικού με τον Παναργειακό είχαν πάντα την δική τους ξεχωριστή σημασία καθώς κατά το παρελθόν οι δύο αυτές ιστορικές ομάδες έχουν προσφέρει στο ποδοσφαιρικό κοινό σπουδαίους αγώνες που έχουν μείνει βαθιά χαραγμένοι στις μνήμες των παιλαιότερων με μεγάλη ιστορική σημασία.

Τα κλασικά Πελοποννησιακά ντέρμπι ανάμεσα στον Παναρκαδικό και τον Παναργειακό είχαν όλα εκείνα τα συστατικά για να καθηλώσουν τις  2 πόλεις με το πάθος να είναι τεράστιο, την δίψα για την νίκη μεγάλη, το κίνητρο και την θέληση να ξεχειλίζει και ασφαλώς γεμάτα γήπεδα με πολύ παλμό στις εξέδρες από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Κάτι ανάλογο με βάση την προιστορία αναμένουμε και στην αναμέτρηση του Σαββάτου (9/4, 16:00) καθώς η έκβαση του αποτελέσματος θα παίξει τον δικό της ρόλο αναφορικά με την συνέχεια του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Έτσι λοιπόν ψάχνοντας στο αρχείο του Arcadia Portal.gr σας βάζουμε στο κλίμα του ντέρμπι και σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό ρετρό βίντεο ανάμεσα στον Παναρκαδικό και τον Παναργειακό ως μία μικρή γεύση που ξυπνά μνήμες για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι την ιστορική σημασία των αγώνων αυτών.

Φίλες και φίλοι γυρίζουμε το χρόνο πίσω 28 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου του 1988, όταν οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στο γήπεδο του Παναρκαδικού στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ο Παναρκαδικός, ήθελε ένα βαθμό για να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ η ομάδα του Άργους είχε ήδη υποβιβαστεί.

Ο Παναρκαδικός άνοιξε το σκορ στο 27’ ,με ένα έξοχο γκολ του Δημήτρη Σαλαπάτα, ενώ το 2-0 έκανε ο Διβητάρης στο 46’. Ο Δουβίκας με πλασέ μείωσε το σκορ στο 53’ ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86’ ο Αποστόλου. 

Οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί με τις εξής ενδεκάδες:

 Παναρκαδικός: Κουμπούνης, Μιχαλόπουλος, Ελευθεριάδης, Μπεντεβής, Ρούμπης, Γούγαρης, Διβητάρης, Σαλαπάτας, Μπακιρτζίδης (60’ Δόσπρας),Πηγαδίτης (73’ Ορφανίδης), Μούτσιος.

Παναργειακός: Παναγής, Καζάς, Καπετανόπουλος, Φλώρος, Μακρής, Χρόνης, Διαμαντόπουλος, Μαραγκός, Αποστόλου, Μπατάκος, Δουβίκας.    www.Arcadiaportal.gr

K8wcbCIfZnQ