Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου:Να απαιτήσουμε όλες και όλοι μαζί την άμεση διενέργεια των εκλογών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου:Να απαιτήσουμε όλες και όλοι μαζί την άμεση διενέργεια των εκλογών

Απρίλιος 11, 2016 - 10:23

Η Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου με τον Λευτέρη Αυγενάκη φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου Δικηγόρος Πολιτευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας

Χαιρετισμός

στην εκδήλωση

της ΝΟΔΕ Αργολίδας

Φίλες και Φίλοι,

Κυρίες και Κύριοι,

Θα ήθελα και εγώ να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω για την σημερινή του παρουσία στην Αργολίδα τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη , Αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός μας και Βουλευτή Ηρακλείου . Ο κ. Αυγενάκης έχει επισκεφθεί όλη την Ελλάδα και επικοινωνεί με τα στελέχη της παράταξής μας για να ακούσει τις προτάσεις τους για το νέο καταστατικό χάρτη της παράταξής μας και όχι μόνο. Η άμεση επικοινωνία των στελεχών με το κόμμα είναι ιδιαίτερα σημαντική και καταδεικνύει την νέα φιλοσοφία που διαπνέει πλέον αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και μετά τις εργασίες του συνεδρίου.

Η δρομολόγηση της πορείας προς το 10ο τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πρόκειται να διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Απριλίου 2016, στην Αθήνα, αποτελεί το επιστέγασμα, την κορύφωση της διαδικασίας για την ταχύρρυθμη κομματική αναδιοργάνωση και πολιτική ανασυγκρότηση της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξής μας, που έθεσε σε εφαρμογή , αμέσως μετά την απ’ ευθείας εκλογή του από την λαϊκή μας βάση, ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι η έμπρακτη επιβεβαίωση της διακήρυξης του Προέδρου μας για μια νέα σελίδα, που ανοίγει στην ιστορία της παράταξής μας και για μια νέα προσπάθεια, που ξεκινά στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Είναι η ουσιαστική απόδειξη της προσήλωσης και της υπευθυνότητας με την οποία ο Πρόεδρός μας αντιμετωπίζει τις νέες προτεραιότητες, που έχει καθορίσει και τη νέα προοπτική για το κόμμα μας και την πατρίδα μας, που έχει χαράξει.

Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας μας, σε αυτό το οριακό σημείο των εξελίξεων για την Ελληνική κοινωνία, όπου μια ανίκανη, ανερμάτιστη, και τυχοδιωκτική κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απειλεί με την πολιτική της και τις ανακολουθίες της να οδηγήσει την Ελλάδα σε διάλυση και την κοινωνία μας σε αποσύνθεση. Το 10ο Συνέδριό μας φιλοδοξεί να αποτελέσει το πολιτικό ανάχωμα σε αυτή την κατηφορική πορεία και ταυτόχρονα την πολιτική αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας προς ένα ελπιδοφόρο Αύριο.

Ήδη, οι οιωνοί προς αυτήν την κατεύθυνση διαφαίνονται κάτι περισσότερο από θετικοί. Η παράταξή μας, όχι μόνο κάλυψε την απόσταση που τη χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με βάση όλες τις δημοσκοπικές μετρήσεις, έχει πάρει πια την αδιαφιλονίκητη πρωτοκαθεδρία. Η υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκούμε, επαναδιαμορφώνει και ενισχύει τις κοινωνικές μας συμμαχίες, διευρύνοντας το πολιτικό και κοινωνικό μας ακροατήριο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πορεία προς το 10ο Συνέδριό μας, καταφέραμε, ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι μαζί, και η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στα πρώτα αναγκαία αλλά και θεμελιώδη βήματα, που θα της επιτρέψουν να σφραγίσει με τις επιλογές της τη νέα εποχή.

Το κόμμα μας έκανε ένα γενναίο άνοιγμα προς την κοινωνία , απέκτησε μέσα από εκλογικές διαδικασίες , στις οποίες συμμετείχαν 130.000 μέλη , νέες διοικήσεις των δημοτικών οργανώσεών του, που συνδυάζουν την εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό των νέων, και ακόμη έκανε ήδη ένα γενναίο βήμα προς τον οικονομικό εξορθολογισμό του και τον τολμηρό εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του και είναι πια έτοιμο να ανταποκριθεί με επιτυχία στις μεγάλες αναμετρήσεις που το περιμένουν.

Το 10ο Συνέδριό μας ανανεώνοντας το καταστατικό μας, ανασυντάσσοντας και εξειδικεύοντας σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τον προγραμματικό μας λόγο, και επαναπροσδιορίζοντας τις εθνικοπολιτικές μας προτεραιότητες, θα μας θωρακίσει με εκείνο το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο που θα μας επιτρέψει την επομένη της λήξης των εργασιών του να απευθυνθούμε προς όλους τους συμπολίτες μας με ένα γενικό προσκλητήριο πολιτικής συστράτευσης και εθνικής πανστρατιάς. Να τους καλέσουμε να δώσουμε μαζί σήμερα τον αγώνα για το αύριο της πατρίδας μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Να απαιτήσουμε όλες και όλοι μαζί την άμεση διενέργεια των εκλογών, γιατί η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την παραλυτική εκρεμμότητα που μας εγκλωβίζει στη διαρκή στασιμότητα και τη συνεχή καθυστέρηση.

Να χτίσουμε πάνω σε στέρεες βάσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας μια νέα σχέση βασισμένη στην κοινή απόφαση να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του λαϊκισμού, της πολιτικής υπανάπτυξης και της οικονομικής καθήλωσης. Και να κοιτάξουμε μπροστά, ώστε με όπλο μας την αλήθεια, να διαμορφώσουμε την νέα Ελλάδα της δημοκρατίας, της οικονομικής ανάπτυξης και της εθνικής υπευθυνότητας.

Φίλες και Φίλοι,

Η Αργολίδα πάντα αποτελούσε έναν από τους σημαντικούς πυλώνες της παράταξής μας και είμαι βεβαία ότι και πάλι θα βρεθεί στην πρωτοπορία της προσπάθειας της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξής μας για μια δημοκρατική-δημιουργική ανατροπή στην πατρίδα μας , για λίγο οξυγόνο που τόσο έχει ποια ανάγκη η χώρα μας .

Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να μπορέσει ξανά η Ελλάδα να βρει το βηματισμό της στο δρόμο προς το μέλλον, να απαλλαγεί από όλες τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης που την τραβάνε στο παρελθόν και να καλύψει το έδαφος που έχει χάσει.

Στην κατεύθυνση αυτή είμαι σίγουρη ότι θα συντελέσει και η σημερινή μας εκδήλωση με την παρουσία του αναπληρωτή Γραμματέα του κόμματός μας , Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη τον οποίο και πάλι ευχαριστούμε για την παρουσία του και αναμένουμε με ενδιαφέρον τα όσα έχει να μας πει .

Σας Ευχαριστώ.