Ο Γιάννης Ανδριάνος για το πρόβλημα με τα βερίκοκα και τις εκλογές της Κυριακής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιάννης Ανδριάνος για το πρόβλημα με τα βερίκοκα και τις εκλογές της Κυριακής

Ιούνιος 15, 2012 - 20:36

φωτογραφία eurokinissi-Τατιάνα Μπόλαρη

Υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια πραγματοποιήθηκε, , την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 σύσκεψη στο Υπουργείο με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί  βερίκοκων, που προορίζονται για μεταποίηση,  στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος  υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και Βουλευτές των Νομών Αργολίδας και Κορινθίας.
Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των ομάδων παραγωγών βερίκοκου, των επαγγελματικών οργανώσεων των παραγωγών και των βιομηχανιών μεταποίησης βερίκοκου για την παρασκευή χυμού.
Ο Βουλευτής Αργολίδας  Γιάννης Ανδριανός  στην παρέμβαση του τόνισε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Αργολίδας και ιδιαίτερα τις  δυσκολίες διάθεσης της παραγωγής τους, δεδομένης της εξαιρετικά  μειωμένης ζήτησης από τις βιομηχανίες.
Την προσφορά χαμηλών τιμών από τις βιομηχανίες, ενόψει της έναρξης της συγκομιδής του προϊόντος, το υψηλό κόστος παραγωγής (22 έως 25 λεπτά ανά κιλό) Και τέλος το ενδεχόμενο σημαντικής απώλειας της παραγωγής τους εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες.
Ακόμη ζήτησε να εξετασθεί άμεσα η δυνατότητα  να αξιοποιηθούν υφιστάμενα «εργαλεία», όπως ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα πάντα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του .
Επίσης ο Βουλευτής επεσήμανε στον Υπουργό  ότι θα πρέπει η αντιμετώπιση του θέματος  να είναι άμεση  διότι το βερίκοκο έχει   μικρή περίοδος συγκομιδής και διάθεσης και   μεγάλη ευαισθησία του στις κλιματολογικές συνθήκες .
 
 
Δήλωση  του Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη  Ανδριανού  για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου .
 
 
«Λίγες ώρες απομένουν μέχρι ν' ανοίξουν ξανά οι κάλπες.
Στο διάστημα που πέρασε ανάμεσα σ' αυτές τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις αποσαφηνίστηκαν πλήρως οι θέσεις, οι προθέσεις και οι διαφορές των πολιτικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίστηκε πλήρως το τι κρίνεται σ' αυτές τις εκλογές: η συμμετοχή ή η έξοδος της Ελλάδας απο το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, η υπεύθυνη και ρεαλιστική αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας σε συνεργασία με τους εταίρους μας ή η άμεση και απόλυτη καταστροφή της οικονομίας που θα πληρώσουν κυρίως οι ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας μας που ήδη πολλαπλώς έχουν πληγεί .
 
Την Κυριακή αναμετριούνται οι δυνάμεις της ευθύνης, της προοπτικής και του ρεαλισμού, με τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της ιδεοληψίας και του απομονωτισμού της πατρίδας μας. Είμαι βέβαιος ότι μπροστά σ' αυτό το ξεκάθαρο δίλημμα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, στη πολιτική δύναμη που εγγυάται την ευρωπαική λύση της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας .»