Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δ.ΙΕΚ Άργους στο Παλαμήδι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δ.ΙΕΚ Άργους στο Παλαμήδι

Ιούνιος 09, 2016 - 19:49

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 το Δ.Ι.Ε.Κ. Άργους, και συγκεκριμένα οι σπουδαστές από τα δύο τμήματα ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», στο πλαίσιο πρακτικής γνωριμίας με το μελλοντικό επάγγελμά τους, επισκέφτηκαν το Παλαμήδι.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά φρουριακά συγκροτήματα της χώρας, το ενετικό Παλαμήδι. Γνώρισαν την ιστορία και την αρχιτεκτονική του φρουρίου· ιδιαιτέρως δε, έγινε λόγος για τους προμαχώνες, τις προσβάσεις και τα τείχη, τη λεγόμενη «Φυλακή του Κολοκοτρώνη» και την πραγματική τοποθεσία της κ.ά..

Στην επίσκεψη ιδιαίτερη ήταν η συνεισφορά του αρχιφύλακα του χώρου Σωκράτη Τόλου, ο οποίος εξήγησε στους παρευρισκόμενους τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, τους κινδύνους, τις βασικές αρχές και τη δεοντολογία του επαγγέλματος του αρχαιοφύλακα.

Μέσα από την πείρα του, οι μελλοντικοί φύλακες αρχαιοτήτων κατανόησαν τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Τους σπουδαστές συνόδευσαν οι εκπαιδευτές τους, αρχαιολόγοι Ευγενία Ζούζουλα και Λουκάς Ζώνας.

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Άργους Νικολέττα Ματσιμάνη