Καμπόσος:οι δήμοι θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμπόσος:οι δήμοι θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων (βίντεο)

Ιούλιος 05, 2016 - 23:39

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα 5 Ιουλίου 2016.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών υπήρχε θέμα για το διαγωνισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, της κατασκευής εργοστασίου, μετά την αδειοδότηση που έλαβε ο Δήμος από την Αποκεντρωμένη σχετικά με την οριοθέτηση χώρου σχετικά με την επεξεργασία των απορριμμάτων με τον τρόπο που έχει επιλέξει και η ίδια η κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ανέφερε ότι είναι στην τελική φάση, ενώ στον 21ο αιώνα δεν πρέπει να υπάρχουν φαινόμενα ταφής απορριμμάτων αλλά να περάσουμε στην επεξεργασία που χωρίζεται σε τρία στάδια, διαλογή, κομποστοποίηση και το υπόλειμμα. 

Χαρακτήρισε την ενδιάμεση διαχείριση μία μεγάλη επιτυχία και κατάκτηση.

«Δεν υπάρχουν φαντάσματα, όλοι θέλουμε το καλό, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει το καλό των δήμων. Οι οξύνσεις και οι εντάσεις γίνονται για τη διαφορετική αντίληψη που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε. Έχουν πλέον πειστεί όλοι σε μια φθηνή διαχείριση, αφού ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει πολλά. Εμείς βγάζουμε μία τιμή, και ξεκινάμε από εκεί για να δώσουν τις εκπτώσεις τους οι διαγωνιζόμενοι, 45 ευρώ, όταν η ΤΕΡΝΑ είχε ζητήσει 91 συν το ΦΠΑ, 120 κλπ. Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.»

Ο χώρος έχει αδειοδοτηθεί από την Αποκεντρωμένη, έχει λάβει τους περιβαλλοντικούς όρους και προχωρούν.

Θα γίνει διαγωνισμός, τα χρήματα τα οποία είναι και για τη διαχείριση και για την κατασκευή εργοστασίου είναι περίπου στο 1.200.000 ευρώ, μισά μισά για τους δήμους Άργους Μυκηνών και Ναυπλίου, και προχώρησε  η υλοποίηση της προγραμματικής δήλωσης. Ο δήμαρχος τόνισε ότι θα υπάρξουν και προσλήψεις.

Ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Τσιρώνη ο οποίος, όπως είπε ο κ. Καμπόσος, έχει δώσει δείγματα γραφής ότι την οικολογία δεν την έχει μόνο στην ταμπέλα αλλά και στην ουσία.

«Η ταφή των απορριμμάτων δεν είναι κακό πράγμα όταν γίνεται σωστά, απλά εμείς δεν ήμασταν οργανωμένοι γιατί υπήρχαν όλα εκείνα τα λ***που ήθελαν να πιουν το αίμα του λαού και μας μάλωναν εκείνοι. Μάλωναν ποιος θα πάρει τις δουλειές κι έμεναν τα σκουπίδια έτσι όπως ήταν. Τώρα που οι δήμοι παίρνουν στα χέρια τους την επίλυση του θέματος θα λυθεί και με συμφέρον των δημοτών που δε θα πληρώνουν υπέρογκα ποσά.»

https://youtu.be/gH7oP1izlXA

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-Δήμαρχος Δ. Καμπόσος:οι δήμοι θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων