Φεστιβάλ Άργους-Μυκηνών:Στον ουρανό μια νύχτα με τ’ αστέρια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Φεστιβάλ Άργους-Μυκηνών:Στον ουρανό μια νύχτα με τ’ αστέρια

Ιούλιος 14, 2016 - 11:12

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2016

«Στον ουρανό μια νύχτα με τ’ αστέρια»

με την Κλεονίκη Δεμίρη και το Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

αύλειος χώρος Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Άργους

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα,  δύο επιτυχημένες παραστάσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δύο εξαιρετικές παραστάσεις στο Αμμάν της Ιορδανίας  τη Φλωρεντία και μία μοναδική παράσταση στο Παρίσι, η Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο ανανεώνουν το πρόγραμμά τους και ετοιμάζουν μουσικά ταξίδια μέχρι τ’ αστέρια!

Με οδηγό το αργεντίνικο αλλά και το ελληνικό τανγκό θα περάσουμε μια βόλτα από το Μεξικό για να επιστρέψουμε στη Μεσόγειο:  Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα… ακολουθώντας ή ψάχνοντας το δικό μας αστέρι. Έρωτας, χορός, ταξίδι με τραγούδια της κάτω Ιταλίας, ιταλικός κινηματογράφος με τη μουσική του Nikola Piovanni, περιπλανήσεις στην Αθήνα του τότε και του σήμερα  και συνθέσεις του Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Ελάτε να μοιραστούμε  μαζί μια μουσική εμπειρία που θα αγγίξει την ψυχή μας!

Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος

Δημοτικός Σύμβουλος

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κλεονίκη Δεμίρη 
Η Κλεονίκη Δεμίρη γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε τραγούδι στην τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη παίρνοντας το δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο το 2000. Παρακολούθησε μαθήματα, επίσης, με τη Μίσσα Ικεούτσι (2001 έως το 2002) και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα με την Mechthild Σταματάκη. Κατέχει πτυχία αρμονίας και αντίστιξης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου και με τη Varena Schweizer στην Ιταλία.
Υπήρξε μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ από τον Νοέμβριο του 2000 έως το κλείσιμο της (11 Ιουνίου 2013). Υπήρξε, επίσης, μέλος της χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ από το 2001 έως το 2005 και του Συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη ως σολίστ και ως χορωδός.
Έχει ηχογραφήσει για την ταινία «Χειμωνιάτικη Νοσταλγία» σε μουσική Γιάννου Αιόλου και, επίσης, για τη θεατρική παράσταση «Angels Footsteps» (Agrigento της Ιταλίας), επίσης σε μουσική Γιάννου Αιόλου.
Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες κι έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας από το 1997 μέχρι σήμερα.
Συμμετείχε ως σολίστ στη συναυλία « Μεγάλος Ερωτικός» του Μ. Χατζιδάκι, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα των Μουσείων, στη ραδιοφωνική συναυλία του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε απευθείας μετάδοση και στη Ρόδο.
Τραγούδησε στην ραδιοφωνική συναυλία του Τρίτου Προγράμματος με τίτλο «Δια χειρός τρίτου», απόσπασμα από τον κύκλο «Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο» σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και ποίηση Γιώργου Σεφέρη. Την ίδια χρονική περίοδο συμμετείχε στην όπερα «Ορέστεια» του Γ. Ξενάκη στο Montpelier της Γαλλίας ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο «Opera Berlioz»).
Συμμετείχε στη συναυλία κινηματογραφικής μουσικής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρου και συνθέτη, Βασίλη Τσαμπρόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Πραγματοποίησε ραδιοφωνική συναυλία σε απευθείας μετάδοση στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τον κύκλο τραγουδιών «Για την Ελένη» του Μ. Χατζιδάκι και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο στο μαντολίνο και τον Τεό Λαζάρου στο κοντραμπάσο.
Συνεργάζεται με μαέστρο Δημήτρη Μπουζάνη σε ένα πρόγραμμα για φωνή και πιάνο με τραγούδια από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
Επίσης, συνεργάζεται με τη συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο) σε ένα πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και τραγούδια της Σοφίας Καμαγιάννη.
Το χειμώνα και την άνοιξη του 2013 – 2014 πραγματοποίησε συναυλίες σε γνωστές μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας και το καλοκαίρι του 2014 σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (Κως «Θερινά Ιπποκράτεια», Σίφνος, Κέα, Οινούσες, Αίγινα κ.α. και στην Τεχνόπολη του δήμου της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών).
Συμμετέχει στο δίσκο με τίτλο «Ο Νοέμβρης των ματιών της» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014 σε μουσική του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.

Νεοκλής Νεοφυτίδης
 Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1976. Διπλωματούχος πιάνου και θεωρητικών με καθηγητή τον Πέτρο Χριστοδουλίδη. Διετέλεσε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Αποφοίτησε (με άριστα) από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει στο ίδιο τμήμα με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα το μεταγραφικό έργο του Αυστριακού συνθέτη του 20ου αιώνα Arnold Schönberg. Συνεργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής με συνθέτες και τραγουδιστές του ελλαδικού μουσικού χώρου (Χρήστο Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Ελένη Βιτάλη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δώρο Δημοσθένους, Λάκη Χαλκιά, Μαρία Σουλτάτου, Ιωάννα Φόρτη, Αλέξια, Δημήτρη Φανή, Νίκο Ξύδη, Νίνα Λοτσάρη, κ.α.), κι έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο (μεταξύ άλλων στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο θέατρο του Λυκαβηττού, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Ριάλτο Λεμεσού) και στο εξωτερικό.

Το 1993 κέρδισε το Α’ Βραβείο Σύνθεσης για τον Ύμνο της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας που έγινε στην Κύπρο, ενώ το 2000 κέρδισε το Α’ βραβείο και χρηματικό έπαθλο στους Πρώτους Αγώνες Σύνθεσης της ΚΟΕΜ (Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής) με μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, με το έργο «Ο θαυμαστός κόσμος του Καραγκιόζη». Επίσης συμμετείχε ως συνθέτης με 5 τραγούδια σε στίχους Ανδρέα Νεοφυτίδη στο δίσκο της Μαργαρίτας Ζορμπαλά «Καφενείον η Ελπίς» και στους δίσκους του Δημήτρη Φανή «Θ’αντισταθώ» και «Ζωντανή ηχογράφηση στο Εναλλάξ και 4+1 νέα τραγούδια».

Φέτος κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Φαγιούμ» σε στίχους Δημήτρη Λέντζου όπου συμμετέχουν ως ερμηνευτές οι Μανώλης Μητσιάς, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους, Μανώλης Πασχαλίδης κι ο ίδιος. Το 2007 έγραψε τη μουσική για το παιδικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Πλατς-μουτς» που ανέβηκε στο θέατρο «Ακάδημος» από τη θεατρική ομάδα «Μίμηση Πράξης» ενώ το 2008 συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Σόλο για τρεις» για τη μουσική του έργου «Τίτα-Λου» της Catherine Anne (σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά). Έχει γράψει επίσης μουσική για δύο ταινίες μικρού μήκους («Λουτρά Εμερκές» σκην. Παύλος Νεοκλέους, «Ορφέας» σκην. Αντώνης Βουτσίνος) ενώ έχει συνθέσει κι ενορχηστρώσει μουσική για σύνολα δωματίου και για ορχήστρα.

 

 

 

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 20 Ιούλιος, 2016 - 21:00