Απάντηση Αλεξιάδη στην ερώτηση Ανδριανού για τη φορολόγηση των κοινοτικών επιδοτήσεων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση Αλεξιάδη στην ερώτηση Ανδριανού για τη φορολόγηση των κοινοτικών επιδοτήσεων

Αύγουστος 02, 2016 - 10:23

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απάντηση Αλεξιάδη στην Ερώτηση Ανδριανού και βουλευτών της ΝΔ για τη φορολόγηση του δεύτερου πυλώνα των κοινοτικών επιδοτήσεων:  “Ο δεύτερος πυλώνας δεν περιλαμβάνεται στον προσδιορισμό του κέρδους των ασκούντων ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα – Σύντομα θα εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος”.

Στην 5433/17-5-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με άλλους βουλευτές του κόμματος με θέμα την ανάγκη αποσαφήνισης της φορολόγησης η μη του δεύτερου πυλώνα των κοινοτικών επιδοτήσεων του πρωτογενούς τομέα, απάντησε ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Τ. Αλεξιάδης.

Στην Απάντηση του αν. Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Με την παρ. 3 του άρθρου 112 του ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α) που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων, το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4172/2013 αντικαθίσταται ως εξής:

'Ειδικά για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκ των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα Ι της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως αυτές ορίζονται, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις. Οι αγροτικές αποζημιώσεις στο σύνολό τους δεν περιλαμβάνονται στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα'.

Συνεπώς, ο δεύτερος πυλώνας των κοινοτικών επιδοτήσεων δεν περιλαμβάνεται στον προσδιορισμό του κέρδους των ασκούντων ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ερμηνευτική εγκύκλιος με περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με το ανωτέρω θέμα θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν”.