42 ποικιλίες πατάτας παρουσιάστηκαν διεθνώς σε κτήμα στη Τρίπολη (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

42 ποικιλίες πατάτας παρουσιάστηκαν διεθνώς σε κτήμα στη Τρίπολη (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 08, 2016 - 16:13

Παγκόσμια συνάντηση γεωπόνων και αντιπρόσωπων μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε είδη πατάτας, της Agrico, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στη Φτέρη, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Τρίπολη, πλησίον του οινοποιείου της οικογένειας Τρουπή.

Στο κτήμα του κ. Σιακωτού καλλιεργήθηκαν 42 ποικιλίες πατάτας με στόχο να βρεθεί η καταλληλότερη ποιότητα πατατόσπορου για το μικροκλίμα της περιοχής.

Οικοδεσπότες του όλου εγχειρήματος ήταν η ΤΕΧΝΟΦΑΡΜΑ ΑΕ με τα Αγροεφόδια Τρουπή οι οποίοι υποδέχθηκαν του αντιπροσώπους, τους ξενάγησαν στο χωράφι και τους παρέθεσαν γεύμα γνωριμίας από την ΤΕΧΝΟΦΑΡΜΑ ΑΕ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης από την ΤΕΧΝΟΦΑΡΜΑ ΑΕ η οποία ασχολείται με την εμπορία πατατόσπορου αντιπροσωπεύοντας την Agrico, σε συνεργασία  με την εταιρία του Τάσου και του Γιάννη Τρουπή έχουν δημιουργήσει ένα πειραματικό χωράφι με 42 ποικιλίες πατατόσπορου, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος της απόδοσης της κάθε ποικιλίας ξεχωριστά στην Ελλάδα και για τον σκοπό αυτόν η Agrico κάλεσε τους αντιπροσώπους της από 22 χώρες για να δείξουν όλη αυτή την εργασία που έχει γίνει για να αναδειχθεί ο καλύτερος πατατόσπορος για την περιοχή και ίσως και για την Ελλάδα.

Ο κ. Ιωάννης Τρουπής, γεωπόνος του Wageningen Agricultural University, από τα Αγροεφόδια Τρουπή με αντικείμενο εργασιών την παραγωγή και εμπορία καρποφόρων δένδρων και την εισαγωγή πατατοσπόρου, ξενάγησε τους αντιπροσώπους στο κτήμα και τους μίλησε για τον τόπο αλλά και για τις καταστροφικές πλημμύρες της 25ης Ιουνίου οι οποίες ρήμαξαν τα πάντα πλημμυρίζοντας τα χωράφια της ευρύτερης περιοχής και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή.

Οι  ξένοι αντιπρόσωποι ήταν από 22 χώρες μεταξύ αυτών από το Μαρόκο, την Ιταλία, την Αγγλία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, την Ολλανδία, την Τουρκία.

Κάθε χρόνο η συγκεκριμένη δράση γίνεται σε διαφορετική χώρα και πριν από τρία χρόνια είχε ξαναγίνει στην Ελλάδα, με στόχο να βρεθεί η καταλληλότερη ποιότητα του πατατόσπορου για τα ανάλογα τμήματα.

Εφέτος επελέγη η Αρκαδία. Η Τρίπολη είναι μια πατατοπαραγωγός περιοχή με πολύ καλά χωράφια και εξαιρετικούς γεωπόνους. Οι εντυπώσεις ήταν πολύ καλές και οι φιλοξενούμενοι είπαν ότι ήταν από τις καλύτερες παρουσιάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, κάνοντας υπερήφανους τόσο την Agrico όσο τα Αγροεφόδια Τρουπή αλλά και το κτήμα του κ. Παρασκευά Σιακωτού. 

Έφη Καστραντά

http://www.arcadiaportal.gr/news/sto-epikentro-toy-pagkosmioy-endiaferon...

ΑrcadiaPortal.gr Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος η πατάτα της Τρίπολης