Το επιχειρηματικό πνεύμα της Πελοποννήσου χτυπάει στην Τρίπολη (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το επιχειρηματικό πνεύμα της Πελοποννήσου χτυπάει στην Τρίπολη (βίντεο)

Νοέμβριος 08, 2016 - 12:56

Οι πύλες της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ανοίγουν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Τα Επιμελητήρια όλης της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα κατάφεραν. Η διοργάνωση της πρώτης περιφερειακής έκθεσης της Πελοποννήσου με τίτλο «Πελοπόννησος» είναι πλέον γεγονός.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ΜΜΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO» στο κτίριο Γ.Ε.Α. στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ντίνα Νικολάκου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Κωνσταντίνος Γκαργκάσουλας και ο εκπρόσωπος της ΑLFA EXPO Άγγελος Καραμπίκας.

Η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός που σηματοδοτεί μία νέα αρχή στον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου. Ένα γεγονός, που όπως είπε, θα έχει συνέχεια και προοπτική  αφού τα Επιμελητήρια όλα μαζί με μία γροθιά ενώθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν αυτό το μεγάλο νέο βήμα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες, τόνισε, ενώ αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα ανακοινωθούν δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σκοπό τον σχεδιασμό ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.

Όχημα προς την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας είναι η ''Πελοπόννησος EXPO”

O κ. Καραμπίκας αφού ενημέρωσε για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μίλησε για τους εκθέτες που έφτασαν τους 260, ένας αριθμός που, όπως είπε, δεν ήταν εφικτός και εύκολος αλλά τα κατάφεραν. Κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση.

Ο κ. Μανιάτης ευχήθηκε η «Πελοπόννησος EXPO» να γίνει μόνιμο σημείο συναντήσεων και συνεργειών προκειμένου να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μία βάση για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους.

Ο κ. Γκαργκάσουλας τόνισε ότι αυτή η έκθεση ήρθε για να μείνει και μέσω αυτής θα συσφιχθούν οι σχέσεις του επιχειρηματικού κόσμου της Πελοποννήσου ακόμη περισσότερο.

Το επιχειρηματικό πνεύμα χτυπάει στην Τρίπολη 9-13 Νοεμβρίου

Τέλος ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στο πώς το Αρκαδικό Πανόραμα μετεξελίχθηκε σε «Πελοπόννησος EXPO», τα στοιχήματα που έβαλαν και θέλουν να πετύχουν.

Κυρίαρχος στόχος είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες για να επανεκκινηθεί η οικονομία

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, τουριστικών προϊόντων αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, τα είδη οικιακής χρήσεως κ.ά.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει ειδικά αφιερώματα στα πελοποννησιακά προϊόντα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμοι από όλη την Πελοπόννησο διοργανώνουν καθημερινά μαγειρέματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη των πελοποννησιακών προϊόντων και τουριστικών προϊόντων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της:
Καθημερινές: 17.00 – 22.00 και το Σαββατοκύριακο: 10.30 – 22.00.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Μια προσφορά του ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Κολοκοτρώνη
ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ανά μία ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης.

Βίντεο  https://youtu.be/LpoT7iznh78