«Mαύρη χήρα»: Να εξαιρεθεί η πρόεδρος, μεροληπτεί εναντίον μου (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Mαύρη χήρα»: Να εξαιρεθεί η πρόεδρος, μεροληπτεί εναντίον μου (βίντεο)

Νοέμβριος 25, 2016 - 14:21

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη δίκη της 39χρονης Δήμητρας Βούλγαρη, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον σύζυγό της Θανάση Λάμπρου το 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας,την τέταρτη μέρα της δίκης την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο δικαστήριο της Τρίπολης, καθώς η ίδια έχει υποβάλει μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της αίτημα εξαίρεσης της προέδρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη το βράδυ οι δικηγόροι της κατηγορούμενης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καθώς, όπως ανέφεραν, ήταν περασμένη η ώρα και η πρόεδρος δεν έκανε διακοπή όπως αυτοί είχαν ζητήσει.
Το δικαστήριο όρισε δύο νέους δικηγόρους από την Τρίπολη, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, εξόργισε τους δικηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι προσήλθαν σήμερα στο δικαστήριο και ζήτησαν την εξαίρεση της προέδρου με έναν τρόπο ο οποίος δεν έγινε δεκτός από την πρόεδρο η οποία και έδειξε την έντονη δυσαρέσκειά της. 

Όταν ξεκίνησε η δίκη, οι δικηγόροι υπεράσπισης Σπύρος και Βασίλης Ρομποτής προσήλθαν κανονικά, όπως επίσης και οι δυο δικηγόροι οι οποίοι είχαν οριστεί από το δικαστήριο.

Η κατηγορουμένη όταν η έδρα έλαβε τη θέση της, είπε:

Εγώ δεν θέλω αυτούς τους δικηγόρους, εγώ θέλω τους δικούς μου

Η πρόεδρος έπειτα ανέφερε ότι οι συνήγοροί της αποχώρησαν από τη δίκη και δεν επέτρεψαν στο δικαστήριο να συνεχιστεί η δίκη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν είναι γήπεδο και αρένα εδώ είναι δικαστήριο, η συμπεριφορά των συνηγόρων βλάπτει την κατηγορουμένη».

Έπειτα ο κ. Σπύρος Ρομποτής διαβάζοντας τις δικονομικές διατάξεις ανέπτυξε το θέμα της εξαίρεση της προέδρου από την προεδρεία με έγγραφο το οποίο είχε υπογράψει η 39χρονη Δήμητρα Βούλγαρη.
Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο αυτό που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η κατηγορούμενη υπέβαλε ένσταση στην διευθύνουσα της συζήτησης πρόεδρο και αίτηση εξαίρεσης προέδρου του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δυσπιστία για την αμεροληψία την οποία υποστήριξε ότι έχει η προέδρος.

Αμεροληψία και έλλειψη συνειδητής εύνοιας ή δυσμένειας

Επίσης ανέφεραν ότι η πρόεδρος δεν μεταχειρίζεται τα πρόσωπα με απαθή τρόπο όπως πρέπει και δίνει την εντύπωση ότι η δικαστής κάνει ό,τι θέλει: «Δεν είστε αμερόληπτη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος ανέφερε ότι παρευρίσκεται κανονικά στη θέση της γιατί δεν έχει πάρει κάποιο έγγραφο από την Εισαγγελεία όπως ο νόμος ορίζει για την εξαίρεσή της, αναφέροντας η ίδια ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση.

Έπειτα επικράτησαν αρκετά λεπτά έντασης μεταξύ της προέδρου και του συνηγόρου υπεράσπισης Σπ. Ρομποτή ο οποίος μίλησε για παραλήρημα της προέδρου, με την πρόεδρο φανερά  ενοχλημένη να ζητεί να καταγράφουν όλα όσα λέγονται για το πρόσωπο της προέδρου στα πρακτικά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο δικηγόρος στο αίτημα εξαίρεσης ανέφερε τη φράση «η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί να φαίνεται αλλά και είναι τίμια», με την πρόεδρο να αναφέρει ότι θίγεται η τιμή της.

Η πρόεδρος ζήτησε να διαγραφεί η συγκεκριμένη φράση γιατί θα ασκήσει όλα να νόμιμα δικαιώματά της με τον κ. Ρομποτή να αναφέρει ότι ό,τι έχει γράψει δεν διαγράφεται.
Μεταξύ άλλων, η κατηγορουμένη με την εξαίρεση της προέδρου έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση της προέδρου η οποία έδειξε να μεροληπτεί εις βάρος της.

Μετά από λίγα λεπτά έντασης ο εισαγγελέας ζήτησε τη διακοπή της δίκης, προκειμένου να ασχοληθεί με το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου και να αποφασίσει σχετικά.

Έφη Καστραντά

http://www.arcadiaportal.gr/news/mayri-hira-na-exairethei-i-proedros-mer...

ArcadiaPortal.gr Εξαίρεση της προέδρου θα ζητήσουν οι δικηγόροι της "μαύρης χήρας";