Θύελλα για τις Πανελλαδικές: Θα ξεκινήσουν μετά τις ενδοσχολικές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θύελλα για τις Πανελλαδικές: Θα ξεκινήσουν μετά τις ενδοσχολικές

Ιανουάριος 11, 2017 - 08:56

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι πέρυσι οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησαν στις 16 Μαΐου.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει προκαλέσει την αντίδραση των μαθητών που υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αυτή θα τους προκαλέσει επιπλέον σωματική και ψυχική κόπωση. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση οργάνωσης μαθητών που επηρεάζεται από το ΚΚΕ στην οποία, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, αναφέρονται τα εξής: Η αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων και η μετάθεσή τους μετά τις ενδοσχολικές έρχονται απλά να προσθέσουν ένα επιπλέον άγχος στους μαθητές της Γ Λυκείου που τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ από το σχολείο στο σπίτι, μετά στο φροντιστήριο και πάλι από την αρχή. Την ίδια ώρα παρατείνει το κόστος για τις οικογένειές μας με πιο πολλά χρήματα και φροντιστήρια.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ;

Παράλληλα φέτος κατά πάσα πιθανότητα, όπως γράφει «Το Έθνος», δεν θα γίνουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για όσους δεν μπορέσουν να προσέλθουν είτε για λόγους υγείας είτε για άλλο σοβαρό λόγο. Τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας τις δηλώσεις των οποίων επικαλείται η εφημερίδα, εξηγούν ότι αυτό γίνεται για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων.

Εμείς απλώς αναρωτιόμαστε πόσα... δισεκατομμύρια νομίζει ότι θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση με το να καταργήσει τις επαναληπτικές Πανελλαδικές και με το να εξαναγκάσει μαθητές που για λόγους πάνω από τις δυνάμεις τους δεν μπορούν να προσέλθουν κανονικά στις εξετάσεις να περιμένουν μία χρονιά ακόμα...