Σύσκεψη Αποστολόπουλου- Δημάρχων Πελοποννήσου για μεταφορά μαθητών (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη Αποστολόπουλου- Δημάρχων Πελοποννήσου για μεταφορά μαθητών (video)

Ιούλιος 13, 2012 - 15:25

27εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν τη σχολική χρονιά 2010-2011 για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επίσπευση των διαδικασιών ζήτησε από τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη. Ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε πως η μεταφορά μέχρι τώρα ήταν κοστοβόρα και θα πρέπει να γίνουν συμβάσεις των δήμων με τους ενδιαφερόμενους ώστε το κόστος να μειωθεί στο πλαίσιο των περικοπών και της σπατάλης.

Μάλιστα ανέφερε πως μέχρι τώρα δεν είχε γίνει σωστή διαχείριση και χειρισμός του όλου θέματος, ενώ θα πρέπει όπως είπε να υπάρξει εξορθολογισμός και να υλοποιούνται τα δρομολόγια με βάση τις ανάγκες που έχει ο κάθε δήμος και η κάθε περιοχή. Επεσήμανε ακόμα πως μέχρι τώρα δεν έχουν προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης πολλοί δήμοι και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση και τρέξιμο από πλευράς δημτοικών αρχών.

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν τις όποιες ενστάσεις τους σχετικά κυρίως με το μαθηματικό τύπο και ζήτησαν να δίνονται χρήματα όχι μόνο για τα έμφορτα δρομολόγια, αφού αυτό δεν είναι εφικτό για περιοχές όπως ο δήμος Γορτυνίας, ενώ θα πρέπει και το Υπουργείο Παιδείας να σκεφτεί καλύτερα τις συγχωνεύσεις που πραγματοποιεί αφού με τον τρόπο αυτό αυξάνονται τα δρομολόγια. Μάλιστα ως παράδειγμα αναφέρθηκε και η συγχώνευση των δημοτικών σχολείων στην περιοχή της Γορτυνίας ενώ αντίστοιχα παραδείγματα συμβαίνουν σε όλους τους νομούς της περιφέρειας...

_KOLAjwOU28