Ελένη Παναγιωτοπούλου: Η άμεση κινητοποίηση των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου και Κρήτης απέδωσε καρπούς για την δακοκτονία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ελένη Παναγιωτοπούλου: Η άμεση κινητοποίηση των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου και Κρήτης απέδωσε καρπούς για την δακοκτονία

Φεβρουάριος 26, 2017 - 12:41

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου για το θέμα της δακοκτονίας:

Η πίεση του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών , μετά από την άμεση κινητοποίηση των Περιφερειαρχών Κρήτης και Πελοποννήσου , απέδωσε καρπούς για την δακοκτονία: 
Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2017, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση όσον αφορά τη δακοκτονία (από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής):
"Θέλω να αναφερθώ μισό λεπτό στο θέμα της δακοκτονίας, για να μην δημιουργείται κανενός είδους αναστάτωση. Και φέτος θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια.
Έχουμε έρθει σε επαφή και με το αρμόδιο Υπουργείο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ανάγκη για μια περαιτέρω τροπολογία. Ακριβώς η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί"

Ως γνωστόν, έγινε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο την προηγούμενη Παρασκευή , για να συζητηθεί αυτό το θέμα  και οι δασικοί χάρτες. Οσον αφορά τη δακοκτονία,  υπήρχε έγγραφο του υπ. αγροτικής ανάπτυξης που μεταβίβαζε την αρμοδιότητα της δακοκτονίας στο υπ. εσωτερικών . Παράλληλα δεν είχε γίνει καμμία ένεργεια για προμήθεια φαρμάκων και για την ανακατανομή των ποσών στις Περιφέρειες  . Δηλ πρακτικά, καταργούσε την δακοκτονία για φετος .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ