Το πλοίο ΤΟΜΚΟ φεύγει από το λιμάνι του Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το πλοίο ΤΟΜΚΟ φεύγει από το λιμάνι του Ναυπλίου

Ιούλιος 19, 2012 - 15:13

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σε απάντηση της από 8/6/2012 επιστολής του όπου τόνιζε την εμπλοκή στη διαδικασία της απομάκρυνσης του κατασχεμένου πλοίου ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι του Ναυπλίου, έλαβε επιστολή από τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη στην οποία επισημαίνεται ότι το πλοίο θα απομακρυνθεί αφού ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας προτίθεται να επιτρέψει τον επ’ άγκυρα ελλιμενισμό του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς του με μέριμνα του ορισθέντος μεσεγγυούχου.
Ακόμη στο συνημμένο έγγραφο του Λιμενικού Σώματος τονίζεται ότι η Υπηρεσία ενημέρωσε με έγγραφο της τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας «για επίσπευση της διαδικασίας καθορισμού θέσης αγκυροβολίας του αναφερόμενου πλοίου στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης της, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά η μεταφορά του, με μέριμνα του ορισθέντος μεσσεγγυούχου».
Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου από τη πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα με τις οποίες ζητούσα την επίλυση του λαβυρίνθου της γραφειοκρατίας, η απομάκρυνση του σαπιοκάραβου ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι του Ναυπλίου έχει μπει στην τελική της ευθεία, χάρη και στο άμεσο και ενεργό ενδιαφέρον του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη.
Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το ζήτημα μέχρι την τελική επίλυσή του.»