Ερώτηση στη Βουλή του Γ. Ανδριανού για τα προβλήματα των πυροσβεστών και για τη ΔΕΗ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση στη Βουλή του Γ. Ανδριανού για τα προβλήματα των πυροσβεστών και για τη ΔΕΗ

Ιούλιος 20, 2012 - 10:12

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Πενταετείς και Συμβασιούχοι Πυροσβέστες και χρήζουν άμεσης λύσης.
Το κείμενο της Ερώτησης  έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με σχετική επιστολή του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζόμενων Πυροσβεστικού Σώματος των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας που μου απεστάλη, οι Πενταετείς και Συμβασιούχοι Πυροσβέστες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία δυσχεραίνουν, μεταξύ άλλων και την επιτέλεση του σημαντικού έργου που επιτελούν με προσωπική αυτοθυσία για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι σήμερα, λόγω του καθεστώτος που διέπει τους πενταετείς και συμβασιούχους πυροσβέστες, δεν μπορούν να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιάς ή σε άλλες έκτακτες ανάγκες αν η απόσταση του συμβάντος είναι πάνω από 40 χιλιόμετρα από την έδρα τους – έτσι, για παράδειγμα, οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες του Ναυπλίου δεν μπορούν να συμβάλλουν στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Κρανίδι.
Ακόμη επισημαίνω από την επιστολή του Σωματείου τα αιτήματα για:
Την υλοποίηση νέας 5ετίας, 8μηνης εργασίας για τους 1700 περίπου πυροσβέστες που έμειναν εκτός ρύθμισης και τη δημιουργία σχεδίου για την σταδιακή απορρόφησή τους στο ΠΣ (φέτος είναι η τελευταία χρονιά της 5ετίας 2007-12)
Την εφαρμογή στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης ωραρίου εργασίας όπως προβλέπεται και στο μόνιμο προσωπικό ώστε να δουλεύουν ίδιες βάρδιες, καθώς τώρα υπάρχει πλαφόν σε ώρες, υπερωρίες και αργίες, ενώ νυχτερινά δεν μπορούν να εργαστούν και λόγω του ότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμη εκτός έδρας δεν μετακινούνται, γεγονός που δυσχεραίνει εξαιρετικά την αντιμετώπιση περιστατικών ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένου κινδύνου.
Χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας. Οι ΠΠΥ εργάζονται εδώ και 6 μήνες έχοντας παραλάβει μία μόνο στολή εργασίας ενώ προβλέπονται 2. Οι δε συμβασιούχοι έχουν να παραλάβουν στολή εργασίας 4 χρόνια, ενώ προβλέπεται να χορηγούνται κάθε 2 χρόνια.
Να εγκριθούν ώρες για υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές και αργίες, εκτός έδρας για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες ώστε να μην συνεχιστούν οι δυσλειτουργίες που οφείλονται σε αυτό.
Την άμεση πρόσληψη των 150 επιλαχόντων ΠΠΥ.
Αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων των ΠΠΥ.

Να υπολογιστεί στη μισθοδοσία των ΠΠΥ η προϋπηρεσία που δεν υπολογίζεται σήμερα.
Κατόπιν  τούτου,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτει το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζόμενων Πυροσβεστικού Σώματος των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα».
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα με θέμα την άδικη επιβολή τέλους 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο μέσω της ΔΕΗ σε ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που βρίσκονται σε μικρά ορεινά χωριά στην Αργολίδα.
Το κείμενο της Ερώτησης  έχει ως εξής:
«Καθημερινά γίνομαι δέκτης της αγανάκτησης των κατοίκων ορεινών χωριών  στην Αργολίδα για το γεγονός ότι τους επεβλήθη για κτίσματα ιδιοκτησίας τους που ηλεκτροδοτούνται έκτακτη εισφορά μέσω της ΔΕΗ ύψους τεσσάρων ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και αναρωτιούνται με ποιό κριτήριο  και ποιά λογική έγινε  αυτή η επιβολή. 
Επισημαίνεται ότι τα χωριά αυτά μένουν ζωντανά μόνο χάρη στο ότι κατοικούν σ’ αυτά οι λίγες αυτές οικογένειες και κυρίως ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι που αδυνατούν να καταβάλλουν το υψηλό αυτό τέλος.
Με δεδομένο ότι οι εν λόγω πολίτες θα έπρεπε κανονικά να είναι δικαιούχοι κινήτρων από την Πολιτεία για να παραμένουν στα χωριά αυτά και όχι να επιβαρύνονται με δυσβάσταχτα χαράτσια,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1) Σε τι άμεσες ενέργειες θα προβούν για τη διόρθωση της προφανούς άδικης επιβολής του τέλους των 4 ευρώ ανά τ.μ. μέσω  ΔΕΗ, στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα κατοίκων σε μικρά ορεινά χωριά».