Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου:Αδιαφορία του δήμου για την ανέγερση του 5ου δημοτικού σχολείου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου:Αδιαφορία του δήμου για την ανέγερση του 5ου δημοτικού σχολείου

Απρίλιος 27, 2017 - 23:59

Η συστέγαση των σχολικών μονάδων του 2ου και 5ου Δημοτικών του Ναυπλίου δημιουργεί εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα στους μαθητές που στοιβάζονται σε πολυμελή τμήματα με ό,τι συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία. Μετά την αύξηση του πληθυσμού της πόλης και το κλείσιμο περιφερειακών σχολείων η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ χειρότερη, καθώς ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί και τα παιδιά όχι μόνο ασφυκτιούν σε ένα μικρό προαύλιο αλλά και οι αίθουσες δεν επαρκούν με αποτέλεσμα οι μαθητές να μεταφέρονται σε παραρτήματα εκτός της σχολικής μονάδας. Η αναγκαιότητα ανέγερσης δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο είναι πάγιο αίτημα των δημοτών της πόλης πάνω από είκοσι χρόνια.
Η Δημοτική Αρχή και η παράταξη του κ. Κωστούρου αδιαφορεί επιδεικτικά για το σοβαρό ζήτημα αυτό καθώς εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει συζητηθεί καθόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε αίτημα να συζητηθεί, ώστε να βρεθεί λύση υπέρ των παιδιών και των οικογενειών τους, και αγνοήθηκε επιδεικτικά.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει στις προτεραιότητες της τέτοια έργα που λειτουργούν προς όφελος της λαϊκής οικογένειας, ούτε έχει στόχο να τα διεκδικήσει από την Περιφέρεια και το Υπουργείο, καθώς εφαρμόζουν από κοινού την ίδια αντεργατική πολιτική και είναι συνυπεύθυνοι για την αδιαφορία που δείχνουν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.  Επικαλούνται δήθεν οικονομική ασφυξία, ενώ παράλληλα δαπανούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις, εκθέσεις, συνέδρια και έργα που μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν ανάγκες του κεφαλαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιδότηση των εφοπλιστών για την έκθεση των σκαφών αναψυχής που θα φτάσει στο σύνολο τις 140.000 ευρώ.
Δεν επιτρέπουμε άλλο την κοροϊδία και την υποβάθμιση των αναγκών μας για να καρπώνονται τον κόπο μας τα συμφέροντα των λίγων και διεκδικούμε άμεσα την ανέγερση σχολικής μονάδας για το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ