Νικολάκου:Η Περιφέρεια δεν θα εμποδίσει τους δημάρχους να κάνουν μόνοι τους τη διαχείριση των απορριμμάτων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νικολάκου:Η Περιφέρεια δεν θα εμποδίσει τους δημάρχους να κάνουν μόνοι τους τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ιούνιος 21, 2017 - 08:06

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μίλησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Η ΚΥΑ είναι γεγονός, ανέφερε, και έρχεται να επικυρώσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και τη νομιμότητα της Περιφέρειας.

Η ΚΥΑ εγκρίνει ακριβώς ό,τι ψήφισε το ΠεΣυ.

Όπως έχει τονίσει πολλές φορές, η λύση της Περιφέρειας είναι «πράσινη», οικονομική και έχει το μεγαλύτερο συμφέρον. «Τώρα το έργο βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης για να ολοκληρωθεί», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ είναι πλέον νόμος και πρέπει να την αποδεχθούν όλοι.

Για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, απάντησε ότι η Περιφέρεια έδρασε άμεσα, σε χρόνους-ρεκόρ, και ότι αυτές δεν οφείλονται στην Περιφέρεια.

Απαντώντας στις δηλώσεις του βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Βλάση για την επίθεση που κάνει στο έργο της Περιφέρειας και εναντίον του κ. Τατούλη, επεσήμανε ότι ο βουλευτής θα πρέπει να ασχολείται με τα ζητήματα για τα οποία είναι αρμόδιος και να μην μιλά εναντίον του περιφερειάρχη.

Αφήνουμε τον καθένα να εκτεθεί και δεν απαντάμε στις συκοφαντίες.

Τέλος, για τους δημάρχους της Περιφέρειας οι οποίοι δηλώνουν ότι θα κάνουν μόνοι τους τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων τους, ανέφερε ότι η Περιφέρεια δεν θα τους εμποδίσει αν έχουν βρει χώρους και χρήματα:

Αν δράσουν με απόλυτη νομιμότητα, ας προχωρήσουν.

Έφη Καστραντά

http://www.arcadiaportal.gr/news/nikolakoy-oloi-prepei-na-apodehthoyn-ti...