Στον Αρχιεπίσκοπο Ανδριανός, Μανιάτης, Κωστούρος και παπα Λευτέρης για Ευαγγελίστρια και Αι Γιώργη (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στον Αρχιεπίσκοπο Ανδριανός, Μανιάτης, Κωστούρος και παπα Λευτέρης για Ευαγγελίστρια και Αι Γιώργη (φωτογραφίες)

Ιούνιος 28, 2017 - 19:28

φωτογραφία eurokinissi-Χρήστος Μπόνης

Tον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφτηκαν σήμερα, 28-6-2017 στην Αθήνα,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος,ο Δήμαρχος  Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, οι Βουλευτές Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός και κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο  εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος, προκειμένου να  τον ενημερώσουν για την θετική εξέλιξη που πήρε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραίτηση του Δήμου από την έφεση κατά του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και την παραίτηση από το δικόγραφο της εφέσεως και την διαβεβαίωση για ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα της ανέγερσης του κτιρίου του συσσιτίου. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος,έδωσε άμεση εντολή στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Φιλόθεο Δέδε, για την έκδοση οικοδομικής άδειας του νέου κτιρίου του συσσιτίου  και συνεχάρη για το έργο αυτό.   
  Επίσης, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που αφορούν την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού  Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΣ
  Ως ένα πρώτο θετικό βήμα  είναι η χθεσινή ομόφωνη απόφαση  έγκρισης  της  στατικής  μελέτης για την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  του Υπουργείου Πολιτισμού, αφού πρόκειται για έναν σημαντικό Ιερό Ναό, αλλά και μνημείο, όχι μόνο για το Ναύπλιο και την Αργολίδα, αλλά όπως τονίσθηκε από τα μέλη του Κ.Α.Σ., για ολόκληρη την Ελλάδα, και θα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.
  Σε πρώτη φάση το Κ.Α.Σ. αποφάσισε να γίνει αποδόμηση των κολωνών από το σοβά και τα πρόσθετα μπετά και των περιττών μπετών που υπάρχουν στον τρούλο του Ιερού Ναού,για να  γίνει αποφόρτιση του βάρους, και στη συνέχεια να κριθεί εκ νέου ο τρόπος αντιμετώπισης της αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού.
     Στη  συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. παρέστησαν και έλαβαν τον λόγο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, οι Βουλευτές Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός και κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και το μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Χουντάλας.
    Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η ομόφωνη απόφαση σχετικά με τον σχεδιασμό των απαιτούμενων ενεργειών που αφορούν στην έναρξη των εργασιών και την κρίσιμη κατάσταση  του Ιερού Ναού και η ιστορική σπουδαιότητά του που  απαιτεί σε επίπεδο επιστημονικό και διοικητικό, προσεκτικούς και καλά σχεδιασμένους χειρισμούς. Η σημασία  του  έργου είναι μεγάλη, δεδομένου ότι η αποκατάσταση  του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού  Ναυπλίου, θα εξασφαλίσει  την ακεραιότητα και θα συντείνει καίρια στην προστασία του.
 Φωτογραφίες eurokinissi-Χρήστος Μπόνης