Δήλωση για την συγκέντρωση των φορέων της Λακωνίας στην Αρεόπολη ενάντια στα σχέδια για αιολικό πάρκο στη Μάνη.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση για την συγκέντρωση των φορέων της Λακωνίας στην Αρεόπολη ενάντια στα σχέδια για αιολικό πάρκο στη Μάνη.

Αύγουστος 14, 2012 - 20:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.
 
Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αρεόπολη και η συσπείρωση δεκάδων φορέων ενάντια στα καταστροφικά σχέδια εγκατάστασης ενός τεράστιου αιολικού πάρκου (250 ανεμογεννήτριες!) στη Μάνη δείχνει πως είναι εφικτό να ακυρώσουμε τα σχέδια παράδοσης της γης και του αέρα μας στους πράσινους κερδοσκόπους. Οι φαραωνικές αυτές επενδύσεις δεν είναι ούτε “πράσινες” ούτε “επενδύσεις”. Είναι business για γνωστούς ελληνικούς και πολυεθνικούς ομίλους που σκανδαλωδώς εξυπηρετούνται από ένα διαπλεκόμενο πολιτικό καταστημένο. Είναι “επενδύσεις” μηδενικού ρίσκου, επιδοτούμενες αδρά και χρηματοδοτούμενες από τους πανάκριβους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δηλαδή, φουσκώνουν οι λογαριασμοί μας (και κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά) για να χωρέσουν μέσα τα τεράστια κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Μετατρεπουν έτσι τις ΑΠΕ από μια τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από μια δημόσια ΔΕΗ και έναν εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό με την ενεργή συμμετοχή και των τοπικών κοινωνιών, σε τεχνολογία εχθρική τόσο σε αυτό όσο και στις τοπικές κοινωνίες και την τοπική οικονομία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό των Μανιατών αλλά και συνολικά όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη ισοπέδωση ολόκληρων περιοχών για να υλοποιηθούν τα φαραωνικά έργα των εθνικών και υπερεθνικών εργολάβων. Αυτό δεν είναι “ανάπτυξη” όπως μονότονα επαναλαμβάνουν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, αλλά επενδυτικές αρπαχτές με μηδενικά οφέλη για το λαό μας και την χώρα. Αυτό δεν είναι η απάντηση στην κρίση αλλά η αιτία που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση.
Σε ολόκληρη την Πελοπόννησο πρέπει να αναπτυχθούν κινήματα και να ενεργοποιηθεί η κοινωνία ώστε να αποφευχθεί η “πράσινη” κερδοσκοπία στη γη, στον αέρα, στον ήλιο και στο νερό μας. Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο και ειδικά μετά το μνημόνιο συνεργασίας που σύναψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υπο ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ Α.Ε., χρειάζεται άμεση δράση για να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίησή του και η μετατροπή του σε εμπόρευμα, δηλαδή είδος πολυτελείας για λίγους.
Αν η κυβέρνηση έχει επιλέξει το ρόλο μεσιτικού γραφείου εκποίησης των πάντων σε αυτή την χώρα ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις υπηρετούν.
14/08/2012