Στο έλεος των αγριόχοιρων οι καλλιέργειες στην Αρκαδία (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στο έλεος των αγριόχοιρων οι καλλιέργειες στην Αρκαδία (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 01, 2017 - 09:13

Από arcadiaportal.gr

Από τα Αγιωργίτικα πέρασαν το βράδυ της Τετάρτης 30 Αυγούστου αγριόχοιροι και κατέστρεψαν ολοσχερώς μία μεγάλη έκταση καλλιέργειας πατάτας. Όπως ανέφερε ο παραγωγός που βρέθηκε στο χωράφι του, η καταστροφή είναι ολική.
Στο σημείο βρέθηκαν και άλλοι αγρότες από τα γύρω χωριά, οι οποίοι έδειξαν αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι, καθώς όλες οι παραγωγές της περιοχής λεηλατούνται συνεχώς από τα ζώα.
Παρών και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος των κυνηγών Τρίπολης κ. Γιώργος Ρουμελιώτης ο οποίος στήριξε τους αγρότες και με προτάσεις τους έδειξε την πρόθεσή του να βοηθήσει τους παραγωγούς που καταστρέφονται. Μεταξύ των άλλων προτάσεων αναφέρθηκε και στα χρήματα που δίνουν οι κυνηγοί.
«Εμείς οι κυνηγοί αποδίδουμε εκατομμύρια στο ταμείο θήρας που πάνε στο κράτος, ανταποδοτικά διά μέσου ΕΛΓΑ να πάνε σε αυτούς που καταστρέφονται»
Ο κ. Ρουμελιώτης πρότεινε να δοθούν αυτά τα χρήματα για τις αποζημιώσεις των αγροτών, αλλά οι αρμόδιες αρχές, όπως είπε, θα πρέπει άμεσα να αποζημιώσουν τις καταστροφές.
Καταστροφές έχουν γίνει επίσης και σε άλλα χωριά του Κορυθίου και της Τεγέας. Ακόμη, μεγάλες ζημιές κάνουν τα τσακάλια και οι κίσσες.
Έφη Καστραντά

http://www.arcadiaportal.gr/news/sto-eleos-ton-agriohoiron-oi-kalliergei...

ArcadiaPortal.gr Στο έλεος των αγριόχοιρων οι καλλιέργειες στα Αγιωργίτικα