Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-0 (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-0 (φωτο&βίντεο)

Οκτώβριος 05, 2017 - 10:04

φωτογραφία eurokinissi

Από arcadiaportal.gr -φωτογραφίες eurokinissi

Με μια μαγική εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά ο Αστέρας σταμάτησε την ΑΕΚ υποχρεωνοντας στην στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα παίρνοντας παράλληλα το πρώτο εφετινό του τρίποντο στην Super League.

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε με 2-0 την ΑΕΚ με τα γκολ του Μουνάφο στο 46' και του Μανιά στο 81' στο παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έδειξε πως είναι εδώ και βαδίζει στο σωστό μονοπάτι.

Κορυφαίοι οι Τσουκαλάς, Κώτσιρας και Μουνάφο σε έναν αγώνα όπου κανείς δεν υστέρησε. Άριστα διαβασμένος ο Σάββας Παντελίδης που "κλείδωσε" τον Μανόλο Χιμένεθ με το στησιμο και την τακτική του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να βάλουν τα στοιχεία τους στον αγωνιστικό χώρο με τον Αστέρα να έχει την πρώτη ευκαιρία με του σουτ του Δουβίκα στο 3'να περνάει άαουτ. Στην συνέχεια η ΑΕΚ πήρε να ηνία όμως η αρκαδική ομάδα ήταν πολύ καλά οργανωμένη στην άμυνα της περιορίζοντας τους κιτρινόμαυρους σε μακρινά άστοχα σουτ. Στο τελευταίο δεκαπένταλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα που πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 46' άνοιξε το σκορ. Ο Δουβίκας έκλεψε την μπάλα από τον Βινίσιους μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα, ο Τσιντώντας έδιωξε με το δεξί του χέρι με τον Μουνάφο στο ριμπάουντ να κάνει το 1-0. Το γκολ έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη με τον Ισνάλντο στο 50' μετά από πολύ ωραία ενέργεοα και αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή να βλέπει την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Ο Αστέρας συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως κύριο άξονα τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των κιτρινομπλέ και η πίεση στην μπάλα χάλασε τόσο το παιχνίδι όσο και το μυαλό των παιχτών του Χιμένεθ με την ΑΕΚ να μπορεί να φανεί απειλιτική. Στο 80' ο Μανιάς έφυγε τετ α τετ από τα δεξιά και με δυνατό πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώντα κάνοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα μιας και δεν άλλαξε κάτι άλλο μέχρι το φινάλε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (55' Λιβάγια), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (63' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (70' Τρίστασον).

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασσαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90' Τόνσο), Ισνάλντο (79' Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (74' Μανιάς).
Η παρακάμερα της Αστεριανής νίκης κόντρα στην ΑΕΚ απλά μοναδική. Η άφιξη της ομάδας στο γήπεδο, η στιγμές του αγώνα, τα γκολ, οι πανηγυρισμοί και η κιτρινπμπλέ έκρηξη χαράς σε απολαυστικό βίντεο.
Απολαύστε την παρακάμερα της επιτυχίας από την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την ΑΕΚ. https://youtu.be/SEFMfgdSFNw

Παντελίδης: Το αξίζαμε

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Σάββας Παντελίδης τόνισε πως το "θέλω" και το κίνητρο έπαιξε τον ρόλο του για να μπορέσουν οι κιτρινομπλέ να παρουν το τρίποντο.

Αναλυτικά

Σίγουρα όταν παίζεις με ένα αντίπαλο όπως η ΑΕΚ, στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή, το 'θέλω' και το κίνητρο είναι πολύ μεγάλα. Θέλαμε να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη σήμερα. Παίξαμε σε δύο παιχνίδια πολύ καλά, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Νομίζω πως αξίζαμε τη νίκη βάσει της εικόνας των παικτών".

Ολοκληρώθηκε και η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει την πρώτη του φετινή νίκη επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-0 στο ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'' υποχρεώνοντας μάλιστα τους πρωτοπόρους στην πρώτη τους ήττα.

Super League: Αποτελέσματα και βαθμολογία

Αποτελέσματα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-3

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1

Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης 2-1

Κέρκυρα-Ξάνθη 0-2

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-0

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Λαμία-Πανιώνιος 1-0

Βαθμολογία

1. ΑΕΚ 13

2. ΠΑΟΚ 12

3. Πανιώνιος 11

4. Ατρόμητος 10

5. Λεβαδειακός 10

6. Ξάνθη 9

7. Ολυμπιακός 8

8. Παναιτωλικός 8

9. Λαμία 7

10. Παναθηναϊκός 6

11. ΠΑΣ Γιάννινα 6

12. Πλατανιάς 6

13. Αστέρας Τρίπολης 6

14. Κέρκυρα 5

15. ΑΕΛ 3

16. Απόλλωνας Σμύρνης 2

Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

(16:00) ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς

(18:15) Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

(20:30) Πανιώνιος-Ολυμπιακός

Κυριακή 15 Οκτωβρίου

(16:00) ΠΑΟΚ-Λαμία

(18:15) Απόλλωνας Σμύρνης-Κέρκυρα

(18:15) Παναιτωλικός-Λεβαδειακός

(20:30) Ξάνθη-ΠΑΟΚ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

(19:30) Παναθηναϊκός-ΑΕΛ