Γ.Μανιάτης: Να διαφυλάξουμε την ενότητα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Μανιάτης: Να διαφυλάξουμε την ενότητα

Οκτώβριος 27, 2017 - 09:20

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πολιτικές δραστηριότητες Γ. Μανιάτη

Επίσκεψη στα Τρίκαλα

«Να διαφυλάξουμε την ενότητα»

  • Συναντήθηκα με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και πολίτες και συζήτησα την πρόκληση δημιουργίας του νέου Κινήματος και την υποχρέωση των υποψηφίων αλλά και των μελών ή φίλων της παράταξης για τη «διασφάλιση της ενότητας στην εκλογική διαδικασία αλλά κυρίως μετά από αυτή. Επανέλαβα και πάλι τη δέσμευσή μου για την παραμονή μου στο νέο Κόμμα ανεξάρτητα από τον ποιόν οι πολίτες θα επιλέξουν για Πρόεδρο». Συζητήσαμε και τα θέματα του Αχελώου. «Είναι αδικαιολόγητη η αλλαγή των έργων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ανατρέποντας το εγκεκριμένο διαχειριστικό σχέδιο της λεκάνης της Θεσσαλίας, προτείνοντας ανεφάρμοστο σχέδιο μικρών φραγμάτων για τα οποία δεν υπάρχουν μελέτες αλλά το κυριότερο δεν υπάρχουν και οι αναγκαίοι πόροι. Η διαχείριση του φράγματος της Μεσσαράς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας αυτής της Κυβέρνησης».
  • Συνάντηση με τη Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας «ΤΥΡΑΣ» και συζήτηση για τα σχέδια ανάπτυξής της και την ενίσχυση της εξαγωγικής προσπάθειας της επιχείρησης. Συζητήσαμε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ενέργεια στη διαμόρφωση του κόστους της επιχείρησης, με την αξιοποίηση της βιομάζας αλλά και του φυσικού αερίου και τα σχέδια της επιχείρησης σε αυτό τον τομέα. «Η ανταγωνιστικότητα των μεταποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων εξαρτάται και από την πρόσβαση των μονάδων παραγωγής στο φυσικό αέριο κι εξήγησα στη διοίκηση της επιχείρησης τις προσπάθειες μου σε αυτό τον τομέα και τους δρόμους που ανοίξαμε».
  • Ομιλία στο Μουσείο Τσιτσάνη για την υποψηφιότητα, το σχεδιασμό για την οργάνωση του νέου Κινήματος, την πρόταση για την παραγωγή νέου πλούτου για να βγει η χώρα απο την κρίση και να γίνει η Παράταξη πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας. «Μοιράστηκα με τις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι παρευρισκόμενοι την αγωνία μας για την επιτυχία της διαδικασίας και συμφωνήσαμε για την ενίσχυση της προσπάθειας για ενημέρωση των πολιτών ώστε να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή».

 

Επίσκεψη στη Λάρισα

«Καινοτομία, εξωστρέφεια, σταθερή φορολογία για νέες επενδύσεις»

  • Συνάντηση με τη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Λάρισας και πολίτες και συζήτηση για τη «συμμετοχή στις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού ώστε να βάλουμε τα θεμέλια δημιουργίας του νέου Κόμματος που θα γίνει πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων της χώρας».
  • Συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λάρισας και τον Καθηγητή Νίκο Τσιλιμίγκα όπου συζητήθηκαν νέοι αποτελεσματικοί τρόποι καλύτερης λειτουργίας των νοσοκομείων, η μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και η εξεύρεση πόρων από αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου στην ανάπτυξη της περιοχής.
  • Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καινοτόμες επιχειρήσεις στην πατρίδα μας συζήτησα σε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχείρησης Larisaplast που κατασκευάζει προϊόντα συσκευασίας ειδών διατροφής αξιοποιώντας τις πρώτες ύλες της χώρας. «Η καινοτομία και η εξωστρέφεια μαζί με σταθερό φορολογικό σύστημα, το φιλικό προς την επιχειρηματικότητα κράτος και τη ρευστότητα  αποτελούν τις  βάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα».
  • Συναντήθηκα με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Παμποντιακής Ομοσπονδίας, όπου συζήτησα τα θέματα της γενοκτονίας των Ποντίων και των αγώνων που κάνουν γι αυτό. Δήλωσα την αμέριστη συμπαράστασή μου και τη στήριξη μου, τόσο εντός, όσο κι εκτός του Κοινοβουλίου.
  • Συζήτησα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΘΕΣγαλ κι επισκέφθηκα επί τόπου πρατήριο αυτόματης πώλησης γάλακτος και άλλων προϊόντων. «Χρειαζόμαστε νέες αντιλήψεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Η ΘΕΣγαλ έχει όντως μία καινοτομική σύλληψη και φιλοσοφία που στηρίζεται στο συνεργατισμό των αγελαδοτρόφων της ευρύτερης περιοχής που δίνει οφέλη και για τον παραγωγό και τον καταναλωτή, αλλά και που δίνει σύγχρονο περιεχόμενο στην παραγωγική συνεργασία μεταξύ των παραγωγών».

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

Γ. Μανιάτης: «Προτάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών»,

«Τον πλούτο τον γεννά η ιδιωτική πρωτοβουλία».

Συγκεκριμένες προτάσεις εμβάθυνσης της δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να εμπιστευθούν εκ νέου τους πολιτικούς και την πολιτική και να ανακτήσουν το ενδιαφέρον τους για τα κοινά, κατέθεσε ο Γ.Μανιάτης σε ομιλία του στα Τρίκαλα. Προτάσεις που χαιρετίσθηκαν από τους πολυάριθμους παρόντες πολίτες.

  • -Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να δικάζονται όπως όλοι οι πολίτες
  • -Να αλλάξει ο νόμος ασυλίας για τους βουλευτές και να μην έχουν κανένα ειδικό προνόμιο όταν λειτουργούν έξω απο τα πολιτικά τους καθήκοντα.
  • -Σταθερές κυβερνήσεις τετραετίας. Τόνισε πως είναι αδιανόητο ο εκάστοτε πρωθυπουργός να προκηρύσσει εκλογές σύμφωνα με το συμφέρον του κόμματος του, εξηγώντας πως σε περίπτωση έκτακτων εκλογών, η νέα κυβέρνηση θα εξαντλεί τον εναπομείναντα χρόνο της τετραετίας .

Στην ομιλία του, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας λέγοντας πως «πρέπει επιτέλους να σεβαστούμε ότι τον πλούτο τον γεννά η ιδιωτική πρωτοβουλία» για να τονίσει πως «τα λεφτά τα βάζει ο ιδιώτης αλλά πρέπει να αισθάνεται ότι έχει απέναντί του ένα φιλικό κράτος μιά φιλική δικαιοσύνη που αποφασίζει σε εύλογο χρόνο.»  

Αναφορικά δε με το δημόσιο τομέα επενέλαβε πως πρέπει να υπάρξει αντικειμενική αξιολόγηση των υπαλλήλων και ειδική, επιπλέον, αμοιβή, στους καλύτερους.

«Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με όλες τις κατεστημένες αντιλήψεις» τόνισε για να διαμηνύσει πως «αν δεν ανατρέψουμε όλα όσα μας οδήγησαν στη χρεοκοπία θα χάσουμε τη μεγαλύτερη ιστορική ευκαιρία της Ελλάδας.»  

Γ. Μανιάτης: «Ξεπερνάμε τη στασιμότητα, διαφυλάττουμε την ενότητα»

«Η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης καθήκον πλήρους και αποκλειστικής αφοσίωσης, όχι πάρεργο μερικής απασχόλησης».

«Ξεπέρασμα της στασιμότητας και διαφύλαξη της ενότητας της Παράταξης είναι τα δύο μηνύματα που στέλνουν οι προοδευτικοί πολίτες ενόψει της εκλογής νέας ηγεσίας», επεσήμανε ο Γ. Μανιάτης  

Σε συνέντευξη του στο ρ/φ 9,84 της Κρήτης και στον Γ. Σαχίνη επανέλαβε πως θα παραμείνει στο νέο Κίνημα ανεξάρτητα από το ποιός θα εκλεγεί επικεφαλής. Τόνισε δε πως ο ίδιος έχει αποδείξει την πίστη του στην ενότητα σε όλη τη διαδρομή του στην Παράταξη, φέρνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα το γεγονός ότι ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας που «μαζί με τη Φ. Γεννηματά και τον Θ. Θεοχαρόπουλο φτιάξαμε τη ΔΗΣΥ

Ακριβώς για τη διασφάλιση της ενότητας, όπως είπε, προτείνει την «ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του νέου Κινήματος και αμέσως μετά τη διενέργεια ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα».

Διεμήνυσε δε πως ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι βουλευτής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το να ηγείσαι της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ένα καθήκον πλήρους και αποκλειστικής αφοσίωσης, δεν είναι πάρεργο μερικής απασχόλησης

Αναφερόμενος στην ανάγκη νέας ηγεσίας επανέλαβε πως η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θεοδωράκης ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν.

«Δεν θα ήμουν υποψήφιος αν δεν πίστευα ότι εγώ μπορώ καλύτερα να εκπροσωπήσω τη μεγάλη δημιουργική αλλαγή που έχει ανάγκη η Παράταξή μας, για να ξεπεράσουμε τη στασιμότητα του 7% της ΔΗΣΥ και το 1,5% του Ποταμιού  και να υπερδιαπλασιάσουμε τα ποσοστά μας» είπε. Τόνισε δε πως «κινούμαι από απόλυτα πολιτικά κριτήρια δεν υπάρχει καμία προσωπική αιχμή.

Αναφορικά με την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ είπε πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνέδριο του κόμματος από τα μέλη του, ενώ στην ερώτηση αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας για την κ. Γεννηματά σε περίπτωση ήττας της στις εκλογές, επεσήμανε πως αυτά τα ερωτήματα, αν πρέπει, θα τεθούν μετεκλογικά.

«Όσα πολιτικά στελέχη διακινούν τέτοιες συζητήσεις και σενάρια γίνονται μοιρολάτρες και άβουλοι διακινητές της πολιτικής ατζέντας των Τσίπρα- Μητσοτάκη γιατί αυτοί οι δύο μας θέλουν συμπλήρωμα» διεμήνυσε με αφορμή ερώτημα για κυβερνητική συνεργασία.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι οι πολίτες θα δώσουν τέτοια δύναμη στο νέο Κίνημα, ώστε αυτό να θέσει τους όρους του στη βάση προγραμματικής πρότασης στους Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για την ονομασία του νέου φορέα σχολίασε πως «δεν έχω καταλήξει στην ονομασία, συνήθως χρησιμοποιώ τον όρο «Νέο Προοδευτικό Κίνημα» για να εξηγήσει πως «πρέπει και να εκφράζουμε ιδεολογικά την πρόοδο, αλλά και να είμαστε ένα Κίνημα γιατί με τα παραδοσιακά κόμματα δε μπορεί να υπάρξει ανατροπή της στασιμότητας στην οποία βρίσκεται η χώρα».

«Εμείς, ως σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα εκφράζουμε τους περιθωριοποιημένους άνεργους, τους μη προνομιούχους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι κακοπληρωμένους, όποτε πληρώνονται πιά, υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, τους αγρότες που πνίγονται, τους μικρομεσαίους που είτε κρατικοποιείται το εισόδημά τους είτε εξαφανίζονται, τη φτωχοποιημένη μεσαία τάξη» επεσήμανε, κλείνοντας.

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους πολίτες την επόμενη μέρα του νέου κοινωνικού Κινήματος της Κεντροαριστεράς και τις θέσεις του για Πρόεδρός του, ο Γιάννης Μανιάτης την Παρασκευή 27/10 θα βρίσκεται στην Αρκαδία και το Σάββατο 28/10 στην Αργολίδα.