Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης λόγω Siemens

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης λόγω Siemens

Αύγουστος 28, 2012 - 17:00

 

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παπαδημούλης: «Μέγα σκάνδαλο» ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κυβέρνησης -Siemens

Την καταγγελία ότι «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο», κάνει με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και προσθέτει ότι βολεύει τα συνένοχα κόμματα Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν του κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα.

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι η συμφωνία ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα τη πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα.

Τσίπρας:«Κουκούλωμα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens»
Έκανε λόγο για το "μεγαλύτερο και συμβολικότερο σκάνδαλο" στην μεταπολιτευτική ιστορία

Ολομέτωπη επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την γερμανική εταιρία Siemens μιλώντας για επιχείρηση «συγκάλυψης του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού σκανδάλου». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του κόμματός του που συζητείται αυτή την ώρα στην Βουλή αποκάλυψε ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού «ο οποίος προφανώς συμβούλεψε τον κ. Σαμαρά για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό» πληρώθηκε από τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού την περίοδο παντοδυναμίας του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου ενώ ξεκαθάρισε ότι «όταν αναλάβουμε την εξουσία θα ακυρώσουμε την επονείδιστη συμφωνία και θα αναθέσουμε σε 3ους την εκτίμηση της ζημιάς».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «Ορισμένες φορές η αλληλουχία και μόνο των γεγονότων φανερώνει βαθειά κρυμμένα και αναπέτα μυστικά. Το μεγαλύτερο και συμβολικότερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης ηταν αυτό της Ζίμενς το οποίο δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι τα 2 κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία έχουν εξ αδιαιρέτου και ακέραια την ευθύνη για το που κατάντησε η χώρα. Είναι το σκάνδαλο που φανερώνει  ότι μαζί τα φάγατε» ενώ ζημείωσε ότι η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου «ήταν το κουκούλωμα του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης που έχει ως στόχο να σβήσει τα ίχνη». Επιπροσθέτως, είπε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μια ημέρα πριν ο έλληνας πρωθυπουργός συναντηθεί με την κυρία Ανγκελα Μέρκελ και συμπλήρωσε «Αλίμονο δεν θα πήγαινε με άδεια χέρια. Της χάρισε 2 δις ευρώ».

 

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε θράσος τη Siemens
«Η κυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα»

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αιχμή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens εξαπέλυσε ο Περισσός, κατηγορώντας την ότι «δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα» και ότι «δεν διεκδίκησε ούτε τις ελάχιστες αποζημιώσεις που όφειλε να πάρει».

«Οι άπειρες διακηρύξεις των κομμάτων της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής και της σήψης συναγωνίζονται σε θράσος τη Ζήμενς η οποία δηλώνει πως θα χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση της διαφθοράς», πρόσθεσε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

 

Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στις βολές ΣΥΡΙΖΑ για τη Siemens

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «κουκουλώματος» της υπόθεσης Siemens με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

«Ως προς την υπόθεση Siemens εφαρμόστηκε ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή», υπογράμμισε ο Σ. Κεδίκογλου. «Την ώρα της εθνικής προσπάθειας οι ύβρεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Τσίπρα φωτογραφίζουν αποκλειστικά και μόνο την ανευθυνότητά τους», πρόσθεσε.

 

περισσότερα στο protothema.gr