Ερώτηση Ανδριανού στη βουλή για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού στη βουλή για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών.

Σεπτέμβριος 14, 2012 - 09:11

φωτογραφία eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα την ανάγκη αναθεώρησης, λόγω της αλλαγής των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, του υφιστάμενου ανελαστικού θεσμικού πλαισίου για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Το υφιστάμενο σήμερα ανελαστικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών, το οποίο σχεδιάστηκε υπό τελείως διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα σε πολλές ελληνικές οικογένειες, οι οποίες συχνά με ένα ή ακόμα και με κανένα εργαζόμενο μέλος, καλούνται να συντηρήσουν δύο, τρία ή και τέσσερα σπιτικά σε διάφορες πόλεις όπου σπουδάζουν τα παιδιά τους.
Η αλλαγή του πλαισίου μετεγγραφών, προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης υπό όρους και υπό πλήρη διαφάνεια των μετεγγραφών, θα διευκόλυνε σημαντικά αυτές τις οικογένειες, που συχνά αναγκάζονται να σταματήσουν τα όνειρα των παιδιών τους για σπουδές.
Κατόπιν  τούτου,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Αν προτίθεται να εξετάσει το κοινωνικό αυτό πρόβλημα που απασχολεί πολλές οικογένειες, με την αναθεώρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που διέπει τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών, διασφαλίζοντας βεβαίως ταυτόχρονα πλήρη διαφάνεια».