Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στον 5ο Μαραθώνιο Ναυπλίου (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στον 5ο Μαραθώνιο Ναυπλίου (φωτο&βίντεο)

Μάρτιος 03, 2018 - 22:16

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 190 ετών από την ίδρυσή της (1828-2018), η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων λαμβάνει μέρος στην 5η Αθλητική Διοργάνωση του Μαραθώνιου Ναυπλίου.
Η συμμετοχή της Σχολής στην διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά και έχει συμβολικό χαρακτήρα απόδοσης φόρου τιμής στο ιστορικό Ναύπλιο,  στον τόπο όπου ιδρύθηκε το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του νεοσύστατου ελεύθερου ελληνικού κράτους, την 1η Ιουλίου του 1828, με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Οι  Ευέλπιδες  συμμετείχαν το Σάββατο το απόγευμα σε Λαμπαδηδρομία, που ξεκίνησε από το ΦΟΥΓΑΡΟ και τερμάτησε μπροστά στο Πολεμικό Μουσείο της πόλης όπου έγινε και το άναμμα του Βωμού από το  Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Διοικητή της Σχολής Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.Την τελετή παρακολούθησαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου,αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι, αθλητές και αρκετός κόσμος.
Την Κυριακή 70 Ευέλπιδες θα συμμετέχουν στην τελετή έναρξης του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου και θα τρέξουν στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο. (φωτογραφίες βίντεο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 

ArgolidaPortal.gr Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στον 5ο Μαραθώνιο Ναυπλίου