Ερώτηση Ανδριανού για την φωτογραφική διάταξη που στοχεύει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για την φωτογραφική διάταξη που στοχεύει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ

Μάρτιος 19, 2018 - 10:48

φωτογραφία eurokinissi

Ερώτηση Ανδριανού και βουλευτών ΝΔ στη Βουλή για την φωτογραφική διάταξη με αναδρομική ισχύ στο Ν 4521/2018 που στοχεύει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση από κοινού με τους βουλευτές του κόμματος Νίκη Κεραμέως, Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας με θέμα φωτογραφική διάταξη με αναδρομική ισχύ στο Ν 4521/2018 που στοχεύει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν 4521/2018, που τροποποιεί την παρ. 2 του άρθρου 20 του Ν 4009/2011 «Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ελέγχει τη νομιμότητα οποιασδήποτε εκλογής ή εξέλιξης ή πράξης αναπομπής φακέλου, είτε αυτεπαγγέλτως είτε ύστερα από προσφυγή που υποβάλλεται ενώπιόν του από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον. [……..] Η διάταξη αυτή καταλαμβάνει και όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει ήδη εκδοθεί Πρυτανική πράξη αναπομπής, αλλά δεν έχει παρέλθει κατά τη δημοσίευση του νόμου η ως άνω προθεσμία. [….]».

 

Είναι σαφές ότι η τροποποίηση της ως άνω παραγράφου στοχεύει στην προσθήκη του εκ μέρους του Υπουργού ελέγχου νομιμότητας σε περιπτώσεις πράξεων αναπομπής φακέλου, οι οποίες μάλιστα έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου διμήνου.

 

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε:

 

  1. Πώς συμβαδίζει με το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων η εκ μέρους του Υπουργού παρεμβατικότητα σε πράξεις αναπομπής φακέλου, και δη αναδρομικά;
  2. Ποιοι λόγοι επιτάσσουν την αναδρομική ισχύ στη συγκεκριμένη διάταξη;
  3. Τι επίπτωση έχει η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση στην εκλογική διαδικασία για την πλήρωση θέσης Αναπληρωτή Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Πολιτική Υγείας" (Αρ. 17055, ΦΕΚ Γ’ 302/30.3.2017) στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης;»