Τατούλης: Διέταξα ΕΔΕ για τις υποκλοπές στην ΠΕ Μεσσηνίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Διέταξα ΕΔΕ για τις υποκλοπές στην ΠΕ Μεσσηνίας

Μάρτιος 27, 2018 - 00:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα 26 Μαρτίου ο κ. Πατσαρίνος ζήτησε μετ' επιτάσεως να συζητηθεί η υπόθεση των υποκλοπών στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη.

«Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ταλανίζει τη διοίκηση της Περιφέρειας, και συγχρόνως και τη λειτουργία. Έχει να κάνει με τα ατομικά δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης. Ζητάμε να συζητηθεί ως κανονικό θέμα και να εκδοθεί ένα ψήφισμα».

Ο πρόεδρος του ΠεΣυ Ηλίας Στρατηγάκος ανέφερε ότι το γεγονός δεν θα πρέπει να συζητηθεί τώρα καθώς υπάρχει μια έρευνα που δεν έχει ολοκληρωθεί η οποία περιλαμβάνει πολλά σκέλη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι κατανοεί την αγωνία των μειοψηφιών, κατηγορώντας τις ότι δεν έχουν πάρει μαθήματα από το παρελθόν:

«Εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή οι μειοψηφίες είναι αρκετά μπερδεμένες. Άκουσα πριν από λίγο ότι αυτή η υπόθεση έχει να κάνει με τη δυνατότητα της κινητικότητας της ελευθεροφωνίας. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που ο κ. Πατσαρίνος προσπάθησε να αιτιολογήσει αυτή την απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά, προβάλλοντας αυτή τη δικαιολογία. Η υποκλοπή είναι κακούργημα. Παραβιάζει κάθε θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα. Έχει να κάνει με ποινικές και αστικές ευθύνες κατά τη διαδικασία άσκησης καθηκόντων.

Το θέμα δεν μορεί να συζητηθεί αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως είπε και ο κ. Αλευράς, η διαδικασία είναι εν εξελίξει από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

«Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχει τέτοια πληροφόρηση, παραβιάζει αυτές τις διαδικασίες. Ανεξάρτητα από αυτά, υπάρχει η απόφαση η δική μου να υπάρξει ΕΔΕ για να επιτελέσουμε το διοικητικό μας καθήκον», ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Στρατηγάκος ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί το θέμα και το Σώμα αποφάσισε να μην συζητηθεί.

Γαλανιάδη Εύα

http://www.arcadiaportal.gr