Κλείνει η Δ.Ο.Υ στο Κρανίδι – Μεταφέρεται στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλείνει η Δ.Ο.Υ στο Κρανίδι – Μεταφέρεται στο Ναύπλιο

Σεπτέμβριος 21, 2012 - 14:38

Λουκέτο βάζει το υπουργείο Οικονομικών σε 49 εφορίες σε όλη τη χώρα και παράλληλα μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους σε άλλες ΔΟΥ. Σύμφωνα με «Τα Νέα» πρόκειται για απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία προβλέπεται πως η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των μονάδων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, θα περάσει στις οργανικές μονάδες υποδοχής τους.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι φορολογούμενοι για όλες τις «ανοιχτές» οικονομικές υποθέσεις τους θα πρέπει να απευθυνθούν στις νέες... εφορίες τους.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΟΥ υποστηρίζουν πως η απόφαση για συγχώνευση των εφοριών «αγνοεί τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, τα πληθυσμιακά και φοροδοτικά κριτήρια κάθε περιοχής».
Στην λίστα του Υπουργείου οικονομικών η Αργολίδα  είναι στον αριθμό 13. Η εφορία που κλείνει είναι αυτή του Κρανιδίου  και Οι πολίτες που εξυπηρετούνταν από αυτήν θα πρέπει να μεταβαίνουν στην εφορία του Ναυπλίου  με ότι αυτό συνεπάγεται.