Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα στην Πολιτιστική Αργολική Πρόταση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα στην Πολιτιστική Αργολική Πρόταση

Μάιος 02, 2018 - 19:29

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση συνεργάζεται για πρώτη φορά φέτος με το Λύκειο Επιδαύρου και τις Παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Φιλοξενεί στο χώρο της και συμμετέχει σε ένα Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο στο πλαίσιο του Προγράμματος “Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα” με εμψυχώτριες τις θεατροπαιδαγωγούς και συνεργάτιδες του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου Ελπίδα Κομιανού και Ελένη Δριβάκου.
Στο εξάωρο αυτό πρόγραμμα με θέμα τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη - παράσταση που θα ανέβει το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο - οι συμμετέχοντες θα αναλύσουν μέσα από θεατρικές δραστηριότητες, τον βασικό θεματικό κορμό, τις κύριες έννοιες και τα χαρακτηριστικά του έργου του Αριστοφάνη.
Σάββατο 5/5/2018 5.30-8.30μ.μ
Κυριακή 6/5/2018 11.00π.μ - 2.00μ.μ

Ελπίδα Κομιανού

Η Ελπίδα Κομιανού σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Θεατρικού Οργανισμού “Μορφές” - Θέατρο Εμπρός, την περίοδο 1996-2000. Είναι τελειόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2014-2018). Από το 1987 - 2014 εργάστηκε στην Alpha Bank. Ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου στο οποίο εργάστηκε ως ηθοποιός, ως μέλος της Καλλιτεχνικής
Επιτροπής και ως υπεύθυνη παραγωγής πολλών από τις παραστάσεις του (1993-2013). Από το 2000-2003 υπήρξε μέλος της Ab ovo Εταιρίας Πολιτιστικών Συμβάντων (Αστική μη Κερδοσκοπική) πραγματοποιώντας βιωματικά σεμινάρια σε φοιτητές αρχιτεκτονικής. Εργάστηκε ως δασκάλα θεατρικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ΠΕ 18.41 (2003-2004). Tην περίοδο 2014-2016 υπήρξε ερευνήτρια - μέλος της ομάδας τεκμηρίωσης του ερευνητικού προγράμματος ARCH: Αρχειακή έρευνα και πολιτιστική κληρονομιά: το θεατρικό αρχείο της Socìetas Raffaello Sanzio. Είναι συν-ιδρύτρια του χώρου έκφρασης “Με ένα Καλειδοσκόπιο” στο Ναύπλιο όπου πραγματοποιεί το πρόγραμμα του Δημιουργικού Θεάτρου για παιδιά από το 2013 έως σήμερα. Συμμετέχει ως θεατροπαιδαγωγός στο πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα των παράλληλων δράσεων του Λυκείου Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε ως εμψυχώτρια στο πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Από το 2017 είναι τοπική συνεργάτιδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο νομό Αργολίδας.

Ελένη Δριβάκου

Η Δριβάκου Ελένη γεννήθηκε 1 Δεκεμβρίου του 1977 στην Σπάρτη, Λακωνίας. Τον Μάιο του 2001 αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από το τμήμα κοινωνικής εργασίας και τον Ιούνιο του 2005 απέκτησε το πτυχίο της παιδαγωγικής επιστήμης απο το ΑΠΘ. Στον ενδιάμεσο χρόνο έκανε την πρακτική της άσκηση ως κοινωνική λειτουργός στο jugend centrum BETWEEN στο Bregenz της Αυστρίας για ένα εξάμηνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σε κλινική λογοθεραπείας ,σε κατασκηνώσεις με παιδιά ΑΜΕΑ. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό ολοκλήρωσε τον Α’ και Β’ κύκλο σπουδών στο εργαστήρι Δραματικής Τέχνης ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ επί δύο έτη και ακολούθησε κι ένας χρόνος παρακολούθησης στο θεατρικό εργαστήρι ΧΩΡΟΣ με τον Σίμο Κακάλα και τον Θοδωρή Οικονομίδη επίσης στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης και παράλληλα φοιτεί στο τέταρτο έτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο καθώς και στο δεύτερο έτος της εκπαίδευσης πάνω στη μέθοδο της Δραματοθεραπείας.Το Μάιο του 2001 παρουσίασε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: “Η Δραματική Τέχνη ως μέσο προγράμματος στην Κοινωνική εργασία με Ομάδες σε παιδιά σχολικής ηλικίας”.
Συμμετέχει στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟΥ στο Ναύπλιο, στην ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Ναυπλίου και αποτελεί μέλος της ομάδας εμψυχωτών για την εκπαίδευση κοινού στο αρχαίο δράμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.