Αναβρασμός στην Πελοπόννησο για το μεταναστευτικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναβρασμός στην Πελοπόννησο για το μεταναστευτικό

Μάιος 15, 2018 - 12:08

Αναβρασμός επικρατεί με αφορμή το μεταναστευτικό στην Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου, αστυνομικές δυνάμεις -450 άνδρες τον αριθμό- μετέβησαν στην Πάτρα και στο λιμάνι, όπου περίπου 600 μετανάστες διαβιούσαν ως σήμερα κάτω από άθλιες συνθήκες στις εγκαταλειμμένες αποθήκες πέριξ του λιμανιού. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένας μετανάστης έπεσε νεκρός, ενώ αποκαλύφθηκε ότι πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς φέρουν όπλα στους πρόχειρους καταυλισμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή ήταν ασφαλώς γνωστή στους πολίτες της Πάτρας, ωστόσο έπρεπε να χάσει ένας άνθρωπος τη ζωή του και να γίνουν επεισόδια για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός...

Το πρωί της Τρίτης, λοιπόν, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημέρωσαν τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους. Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη τόνισε ότι η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και ανέφερε ότι οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων τους.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Arcadia Portal, από αποκλειστικές πληροφορίες, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Κόρινθο όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις για να γίνει η ταυτοποίησή τους. Κλιμάκια βρίσκονται εκεί από νωρίς για να πάρουν αποτυπώματα και να «τρέξουν» τις διαδικασίες ταυτοποίησης.

«Όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες» τόνισε η κυρία Τσιριγώτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με προηγούμενη εμπειρία, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας στην Τρίπολη ενδέχεται να φιλοξενηθούν «παράτυποι» μετανάστες, όπως είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2017.

(Φωτογραφία: thebest.gr)