Παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη Πάτρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη Πάτρα

Μάιος 16, 2018 - 08:40

Παμπελοποννησιακό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου Ζακύνθου Κεφαλλονιάς.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/05/2018 μέγαλο Παμπελοποννησιακό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου Ζακύνθου Κεφαλλονιάς.

Η συμμετοχή στο αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ήταν μαζική καθώς σε αυτό συμμετείχαν εκτός επιτροπές ειρήνης και πολλοί φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η δημοτική αρχή της Πάτρας.

Στα πλαίσια της λεγόμενης γεωστρατηγικήs αναβάθμισηs η χώρα μας εμπλέκεται βαθιά στους επικίνδυνους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο το λαό μας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Η ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου παίζει ιδιαίτερο ρόλο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Διαθέτει στρατιωτικά αεροδρόμια και βάσεις από Καλαμάτα, Ανδραβίδα, Άραξο μέχρι Άκτιο.

Διαθέτει επίσης λιμάνια και υποδομές καθώς και θαλάσσιο υπέδαφος µε υδρογονάνθρακες για την εκμετάλλευσή τους από μονοπωλιακούς ομίλους.

Στόχο έχουν να μετατρέψουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας σε μια μεγάλη αμερικανοΝΑΤΟική βάση και να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στον Άραξο. Ο Πατραϊκός Κόλπος και η ευρύτερη περιοχή του Ιονίου αποτελούν επιχειρησιακό θαλάσσιο χώρο του ΝΑΤΟ όπως αποδείχτηκε και µε την άσκηση "Αριάδνη 2018". Την ίδια στιγμή συζητιέται ανοιχτά και η αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Καμιά επανάπαυση. Η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου είναι σε αναβρασμό, Συρία, Παλαιστίνη, Ιράκ κλπ. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν μπορεί να πει κανένας “δεν τρέχει τίποτα”.

Η θέση των εργαζομένων, της νεολαίας µας είναι στον αγώνα μαζί το αντιπολεμικο, αντιιμπεριαλιστικο κινήμα.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, λεμε όχι sτον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάµε τώρα µε μαζική δράση:

    Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
    Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
    Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
    Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο.
    Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
    Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
    Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη δολοφονική επίθεση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Αποτέλεσμα αυτής της θηριωδίας 59 νεκροί και χιλιάδες βαριά τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και εκατοντάδες παιδιά. Μεταξύ των νεκρών άνθρωπος σε αναπηρικό καροτσάκι κι ένα 14χρονο παιδί.

Tα ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σε βάρος άοπλων Παλαιστίνιων που διαδηλώνουν ενάντια στη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και στην αναγνώρισή της ουσιαστικά ως "πρωτεύουσας" του Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους σε επαγρύπνηση  και αγώνα, να είναι κάθε μέρα στους δρόμους για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν τους λαούς στη σφαγή.