Οδηγίες για την ηλεκτρονική Εγγραφή στα ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οδηγίες για την ηλεκτρονική Εγγραφή στα ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Μάιος 23, 2018 - 08:41

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Οδηγίες για την «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης», μαθητών/τριών στα ΕΠΑ.Λ ,στα ΓΕ.Λ. στα Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019.

ΣΧΕΤ: Η με αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/23-01-2018 (ΦΕΚ 120,Β’) Υπουργική Απόφαση.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/ συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00.

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους. Επισημαίνεται ότι α) αναφορικά με τα Γ/σια, Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών οι οποίοι φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 και β) αναφορικά με τις ΣΜΕΑΕ Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που τώρα φοιτούν στη Γ’ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ’ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού
Λυκείου και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.
Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν και οι γονείς /κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που φοιτούν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου , στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ Λυκείου σε Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18.
οδηγίες εδώ :https://drive.google.com/file/d/1TglGhjVZZuUdjYylaKBLtUfp2u7UC-sN/view?u...

 * επισημάνσεις

Όταν θα φτάσετε στο σημείο Επιλογή Τύπου Σχολείου επιλέγετε Γενικό Λύκειο ,στη συνέχεια Επιλογή Τάξης  επιλέξτε  Κατηγορία ΓΕ.Λ.  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ,στην συνέχεια την Τάξη που θα φοιτήσει π.χ Γ Λυκείου και πατήστε  συνέχεια.
Στην σελίδα  Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού επιλέξτε ένα από τα πεδία και πατήστε συνέχεια.
Στην σελίδα Επιλογή Μαθήματος Επιλογής επιλέξτε πεδίο και πατήστε συνέχεια .
Στην σελίδα Στοιχεία φοίτησης μαθητή επιλέξτε Σχολικό έτος τελευταίας φοίτησης π.χ 2017-2018 και στη συνέχεια εκεί που λέει  Σχολείο τελευταίας φοίτησης , σε αυτό το σημείο πληκτρολογήστε ΜΟΥΣΙ ,θα  εμφανιστούν  όλα τα Μουσικά σχολεία επιλέξτε το 9ο κατά σειρά ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΣΥΜΝΗ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
καλή συνέχεια !
επιλέγεις ημερήσιο στην συνέχεια Τάξη και πατάς συνέχεια στην επόμενη σελίδα Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού επιλέγεις ομάδα και πατάς συνέχεια στην επόμενη σελίδα επιλέγεις μάθημα Επιλογής και πατάς συνέχεια .Τώρα σε αυτή την σελίδα είναι να επιλέξουμε το σχολείο ,εκεί που λέει Στοιχεία φοίτησης μαθητή επιλέγεις σχολικό έτος και στην συνέχεια στο Σχολείο τελευταίας φοίτησης γράφεις ΜΟΥΣΙ και από κάτω επιλέγεις το σχολείο το δικό μας είναι το 9 στη σειρά . Πιστεύω να σε βοήθησα .