Τατούλης: «Πολιτισμός είναι η συνείδηση των λαών και δημιουργείται στη βάση των ανατρεπτικών προσεγγίσεων»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: «Πολιτισμός είναι η συνείδηση των λαών και δημιουργείται στη βάση των ανατρεπτικών προσεγγίσεων»

Ιούνιος 04, 2018 - 20:57

Την ικανοποίησή του για την σύσταση του Παραρτήματος Αρκαδίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την επίσημη παρουσίαση το περασμένο Σάββατο. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε ιστορική αναδρομή στο πολιτιστικό υπόβαθρο των κοινωνιών, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση και ότι μέσα από ανατροπές ο πολιτισμός φτάνει στο επίπεδο που του αρμόζει.

Στο ξεκίνημα του χαιρετισμού του, ο κ. Τατούλης επεσήμανε το ρόλο του Ινστιτούτου και του Παραρτήματος Αρκαδίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι ο ρόλος του Ινστιτούτου και ιδιαίτερα του Παραρτήματος του Ινστιτούτου. Είναι η Πολιτιστική Διπλωματία, που έχει συγκεκριμένες συντεταγμένες και αρχές. «Πολιτιστική Διπλωματία» είναι μία έννοια που υπήρχε ως αναγκαιότητα την προηγούμενη περίοδο».

Υπογράμμισε ακόμα ότι: «Στον σύγχρονο κόσμο, αποτελεί ένα καινούργιο νεοφανές φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, όπου η Πολιτιστική Διπλωματία αποτελεί την βασική και αναγκαία προϋπόθεση της επικοινωνίας των Πολιτών με σημείο αναφοράς το Πολιτιστικό τους υποσυνείδητο».