Εκδήλωση για τη διεθνή μέρα δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση για τη διεθνή μέρα δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Οκτώβριος 01, 2012 - 23:01

« Η τροφή, το καθαρό νερό, τα βιβλία, τα φάρμακα και  η στέγαση είναι δικαίωμα για όλους  τους εργαζόμενους και για όλους τους ανθρώπους » 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012 ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ Διεθνής Μέρα Δράσης της  Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Σωματείο Οικοδόμων Αργολίδας διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η τροφή, το καθαρό νερό, τα βιβλία, τα φάρμακα και η στέγαση είναι δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους και για όλους τους ανθρώπους», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).
Το σύνθημα που επέλεξε  η ΠΣΟ για τις 3 του Οκτώβρη, αγγίζει τις λαϊκές οικογένειες  αφού βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα  και  άνθρωποι  πεθαίνουν από  την πείνα, τη δίψα, κοιμούνται στους δρόμους,  εκατομμύρια μαθητών δεν έχουν βιβλία, οι άρρωστοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα. Την ίδια στιγμή, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών.
 
Θέλουμε με τη δραστηριότητα  μας αυτή να αναδείξουμε ποιοί είναι πραγματικά υπαίτιοι για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας και σε ποιούς πρέπει να εναντιωθούμε και  να παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής σε μια περίοδο που η κρίση πλήττει σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  εντείνεται επικίνδυνα  ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών για τον έλεγχο των νέων αγορών, για το σχηματισμό των νέων συνόρων, για το φυσικό αέριο, για το πετρέλαιο και για τους ενεργειακούς αγωγούς. Γιατί έχουν ευθύνες αυτοί που οδήγησαν τους λαούς να πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης αφαιρώντας τους το δικαίωμα σε εργασία, τροφή, νερό, στέγη, μάθηση.
 
Παρατηρείται πλέον έντονα το φαινόμενο  του υποσιτισμού και στη χώρα μας αφού έχει μειωθεί η αγοραστική ικανότητα των λαικών οικογενειών ενώ από την άλλη βλέπουμε την κερδοφορία των μονοπωλίων που ελέγχουν την αγορά τροφίμων να ενισχύεται υποβαθμίζοντας  φυσικά και την ποιότητα των τροφίμων.    Τα φάρμακα που είναι αναγκαία για την υγεία μας είμαστε αναγκασμένοι να τα πληρώνουμε αφού τα αφαλιστικά ταμεία με τις περικοπές που κάνουν δεν μπορούν να μας καλύψουν αυτή την ανάγκη. Η υγεία πολλών ανθρώπων κινδυνεύει αφού στερούνται φάρμακα για να θεραπεύσουν βαριές ασθένειες. Ακόμα και το νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ενώ ο λαός δεν μπορεί να έχει καθαρό πόσιμο νερό.
Οι  εργαζόμενοι έχουμε χρέος να παλέψουμε  για τα δικαιώματα μας, να παρεμποδίσουμε τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις  εις βάρος μας. Είναι ώρα να αντεπιτεθούμε οργανωμένοι στους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας στα σωματεία μας, διεκδικώντας το μέλλον που μας αξίζει – για εμάς και τα παιδιά μας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:                                                                                                                                                    Καμιά μείωση μισθών. Ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν. Πάλη για αξιοπρεπείς  μισθούς και συντάξεις, με αυξήσεις για την ικανοποίηση όλων των αναγκών των εργαζομένων.
Μέτρα προστασίας των ανέργων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και στους αγρότες που ξεκληρίστηκαν, χωρίς τον περιορισμό της πλήρους αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς ΟΑΕΕ.
Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και όχι μόνο στο 30% που το λαμβάνουν σήμερα.
Αμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας και άλλων κλαδικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2011 ως βάση για μια γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Επίδομα ανεργίας για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας.
Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται σαν συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
Στους ανέργους να χορηγείται δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Απαγόρευση της διακοπής παροχής ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου στους ανέργους και τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, για όσον καιρό κάποιος είναι άνεργος, να είναι μειωμένα κατά 50%.
Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης, και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών με όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας για τη μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν. Μέτρα για την υλοποίηση στεγαστικής πολιτικής υπέρ του λαού με έμφαση στα νέα ζευγάρια, τους χαμηλόμισθους, τους άστεγους με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.
Ασφαλιστικό - συντάξεις - επιδόματα
Αμεση ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλα τα Ταμεία.
Γενικό όριο συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες.
Καμιά κατώτερη σύνταξη να μην υπολείπεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των επιπέδων του 2011, ως αφετηρία για την άνοδο της κατώτερης σύνταξης στα 1.120 ευρώ.
Επαναφορά του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων με όσα ίσχυαν πριν από το νόμο 3863 του 2010.
Κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που εξαίρεσε από τη λίστα των ΒΑΕ 168.000 εργαζόμενους.
Επιστροφή όλων των κλεμμένων από το τζογάρισμα των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο.
Κάλυψη στο ακέραιο από το κράτος και το κεφάλαιο των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων που είναι περίπου 14 δισ. ευρώ.
Πάλη για τη διασφάλιση της παροχής συντάξεων και παροχών, ανεξάρτητα από την ταμειακή ρευστότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Αμεση καταβολή όλων των επιδομάτων των ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων, χωρίς περικοπές και καθυστερήσεις.
Καμιά περικοπή αλλά αύξηση των επιδομάτων στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
Καταβολή του επιδόματος τοκετού και στις γυναίκες που γεννούν στα δημόσια και στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά μαιευτήρια.
Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια  στις ιδιωτικοποιήσεις, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.
 
3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012 ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Διεθνής Μέρα Δράσης της  Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Αργολίδας                                  
Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου