Αιτήσεις δικαιούχων στο ΙΚΑ για το πρόγραμμα Κατ'οίκον φροντίδας συνταξιούχων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αιτήσεις δικαιούχων στο ΙΚΑ για το πρόγραμμα Κατ'οίκον φροντίδας συνταξιούχων

Οκτώβριος 02, 2012 - 10:39

Με οχτασέλιδη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προσκαλούνται οι δικαιούχοι-συνταξιούχοι του προγράμματος «κατ’οίκον φροντίδας συνταξιούχων» να υποβάλουν αίτηση για ένταξη τους σε αυτό.
Σκοπός του προγράμματος είναι η κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ανάπηρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή τους σε μονάδες κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από επιχειρήσεις -νομικά πρόσωπα που θα επιλεγούν από την διοίκηση το προσεχές διάστημα και θα συνάπτουν σύμβαση για την παροχή έναντι καθορισμένης τιμής ανα ωφελούμενο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση δικαιούχοι είναι:
-          οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου όλων των φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΝΑΤ, κλπ)
-          οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου του Δημοσίου
-          οι συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΓΑ
Όλοι οι παραπάνω δικαιούχοι πρέπει να αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας και να πληρούν σωρευτικά συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά.
 Σε πρώτη φάση οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα υποκαταστήματα και τα παραρτήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του δικαιούχου και θα γίνονται δεκτές από τις 15/10/2012 και μετά.

Tags: