Σκουρλέτης: Τον Οκτώβριο του 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές με απλή αναλογική

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σκουρλέτης: Τον Οκτώβριο του 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές με απλή αναλογική

Ιούλιος 05, 2018 - 12:49

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στο χρόνο διεξαγωγής τους, στον οποίο προσδιόρισε για τον Οκτώβριο του 2019, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, στο «Ραδιόφωνο 24/7 88.6», ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενόψει και του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1».

Επίσης ο υπουργός μίλησε για την κατάτμηση των Περιφερειών καθώς και την ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και ανέφερε: «Μαζί με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και του υπολοίπου Αττικής, ουσιαστικά θα καταθέσουμε μια διάταξη, η οποία θα προβλέπει τη διά νόμου σύσταση μιας Επιτροπής υπηρεσιακών και εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε σε ένα τετράμηνο, δεσμευτικά, να μας φέρει μία τεχνική και νομική πρόταση για το ποιες περιπτώσεις Ελλήνων του εξωτερικού θα μπορούν με έναν ασφαλή και συνταγματικό τρόπο να συμμετέχουν στις εκλογές».

«Η απλή αναλογική όπως εξαρχής προβλεπόταν και στο αρχικό νομοσχέδιο αλλά και από τις Προγραμματικές δηλώσεις της παρούσας κυβέρνησης, καθιερώνεται ως το πάγιο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών: Ό,τι ψηφίζεις αυτό θα βγάζει η κάλπη. Και νομίζω ότι πέρα από την πιο γνήσια αντιπροσωπευτική διαδικασία, η οποία έχει τη δική της αξία, ουσιαστικά αυτό το σύστημα μας εισαγάγει σε μία εποχή ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, με περισσότερη συνευθύνη, μεγαλύτερη δυνατότητα σύνθεσης, διαβούλευσης, σύγκλισης στη βάση βέβαια των Προγραμματικών Προτάσεων», είπε, ακόμα, ο κ. Σκουρλέτης.